Kılıçdaroğlu döneminde SSK nasıl battı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, A Haber’de yayınlanan Deşifre Özel programında Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK döneminde yaptığı yolsuzlukları tek tek deşifre etti.

Kılıçdaroğlu döneminde SSK nasıl battı?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Ömer Suha Aldan'ın 21 Mayıs 2013'te hazırladığı neşter iddianamesi
nin 22.sayfasından alıntılarak yaparak Kılıçdaroğlu'nun SSK döneminde 25 dolarlık stentlerin iki bin 450 dolara alındığını söyledi. Dönemin Cumhuriyet Savcısı Ömer Suha Aldan'ın şuan CHP Muğla Milletvekili olduğunu belirten Gökçek dokuz yıldır SSK'de genel müdürlük yapan Kılıçdaroğlu'na 'Nasıl yapıyorsun bu işleri! Bunu anlamak mümkün mü?' dedi.

Dönemin Savcısı Aldan'ın iddianamenin 45. sayfasında yazdığı 'Gerçekten de bu kurumların gelirleri ve giderleri arasındaki açığın giderek arttığı bilinen bir durumdur. Ancak 1990'lı yıllara kadar hazineye önemli miktarda finansman sağlayan 1994 yılına kadar gelir ve gider dengesine sahip SSK'nın neden 9 yıl gibi kısa bir sürede diğer sosyal güvenlik kurumlarıyla birlikte bu yılki açıklarının 14 katrilyon liraya ulaştığı ayrı bir değerlendirme konusu olmalıdır. Bu açığın bir nedeni bu soruşturmanın konusudur. Yani bu kurumlar ya hizmeti pahalıya satın almakta ya da ödediğinden az hizmete muhattap olmaktadırlar. Çok önemli faaliyeti bilinen sosyal güvenlik kurumlarının mevcut yapılanmaları ve yönetim anlayışlarının pahalı malzeme ve ilaç alımında etken olduğu saptanmıştır.'  yazısını okuyan Gökçek 'Bu yazıyı yazan kişi şuan CHP'de Muğla Milletvekili. Bu araştırılmalı' diye konuştu.

SSK'yı soyan böyle bir insanın kalkıp da dürüstlük abidesi olarak çıkmasını insanın içine sindiremediğini söyleyen Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun CHP kurultayı sonrası yeniden genel başkan olacağını da sözlerine ekledi.