Kartepe’de Çarpık Kentleşmeye İzin Verilmiyor

Kartepe Belediyesi çarpık kentleşmeye fırsat vermemek adına ilçede ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılara izin vermiyor.

Kartepe’de Çarpık Kentleşmeye İzin Verilmiyor
Bu kapsamda Yapı Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde yaptığı denetimlerini de aralıksız sürdürüyor.
Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ilçedeki ruhsatsız (kaçak) ve ruhsat eki projesine aykırı yapılan yapıları sıkı şekilde denetliyor. Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Kasımoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatları doğrultusunda cazibe merkezi olan Kartepe’de kentsel yapılaşmanın günümüz şartlarına uygun bir şekilde gerçekleşmesi doğrultusunda çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

Müdür Kasımoğlu, ilçe genelinde denetimlerinin sürdüğünü belirttiği açıklamasında, “Denetimlerde tespit edilen ruhsatsız ve ruhsat eki projesine aykırı yapılan yapılar hakkında 3194 sayılı İmar Kanununun 32. Maddesi gereği yasal işlem başlatmaktayız. Söz konusu yerler ruhsata bağlanamadığında belediye encümenince de yıkım kararı alınır. Akabinde mevzuat gereği yıkımı yaptırılır. Bu kapsamda Rahmiye Mahallesi’ndeki bir yapıda aynı mevzuat uygulandı ve yıkımı gerçekleştirildi” dedi.

Müdür Kasımoğlu, yasal işlemleri tamamlanan kaçak yapılar ile ilgili yıkım işlemlerinin devam edeceğini açıkladı.

Vatandaşların hukuken ve madden zarar görmemeleri için belediyeden ruhsat alarak yapı yapmaları gerektiğini belirten Müdür Kasımoğlu, “Vatandaşlarımız belediyeden aldıkları yapı ruhsatlarına ve eklerine uygun olarak inşaatlarını tamamlamalılar. Bu işlemler belediyemizce titizlikle yürütülürken bu nedenle denetim amaçlı mobil ekibimizde görev almaya başlamıştır. Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi konusundaki tavizsiz tutumu çerçevesinde çalışmalarımız aralıksız sürecektir” dedi.

Kaynak: İHA