Gözleri Görmediği Halde Bisikletiyle Evine Gidip Geliyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde görme engelli Mustafa Koyuncu, 20 yıldır ilçe dışındaki evine bisikletiyle gidip geliyor.

Gözleri Görmediği Halde Bisikletiyle Evine Gidip Geliyor

Yüzde 100 oranında görme engelli olan Mustafa Koyuncu (50), ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki evine 20 yıldır imkansızlar nedeniyle bisikletiyle gidip geliyor. Gözleri görmediği halde yolu iyi bildiğini ve bu sebeple azim ederek bisikletle gidip gelmeyi başardığını ifade eden Koyuncu, zaman zaman küçük kazalar yaşasa da bu duruma alıştığını söyledi.

Babasında kalma Taşağıl yolu Tekke mevkisindeki evinde yaşayan Mustafa Koyuncu, “Daha önceleri biraz mal besledik şimdi onu da yapamıyoruz. Oturduğum ev babamdan kalma. Şehir içinde bir ev alma durumumuz yok onun için eşim ve ben hayatımı bu evde sürdürüyorum. Şehir uzak olduğu için bisikletle gidip geliyorum. Gözlerim görmüyor ama artık alıştık fehim ederek yolu buluyorum. Öğlen güneş olduğu zaman ve geceleri çıkmıyorum ikindin ve sabah bisikletle gidip gelmek sorun olmuyor, öyle alıştım ki yayan gitmekten bisikletle gitmek daha kolay geliyor” diye konuştu.

Bisikletle gidip gelirken ufak tefek kazalar yaptığını ama başka çaresinin olmadığını oda dile getiren Koyuncu, “Yol bize alıştı biz de yola alıştık. Bisikletle gidip geliyoruz işte, Allah bundan kötü etmesin” dedi.

Kaynak: İHA