Gökyüzünde Yemek Yiyecekler

İskenderun ilçesinde "Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri" etkinlikleri kapsamında isteyenler, bir vinç ucundaki 70 metre yükseklikte 22 kişilik masada, manzara eşliğinde yemek yiyecek.


İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri" organizasyonu kapsamında down sendromlu çocuklar yararına böyle bir etkinlik düşündüklerini belirtti.

Gökyüzüne yemek masası kurma projesinin Hatay'da ilk olduğunu belirten Dingil, "İş adamları, sanayiciler ve vatandaşlarımız orada çayını kahvesini içip yemeğini yerken manzarayı seyredecek. Ödeyecekleri çok cüzi paralarla da zihinsel ve bedensel engelliler ile down sendromlu çocuklarımıza katkı olacak" dedi.

Yapılan etkinliğin tehlikesinin bulunmadığını ifade eden Dingil, Atatürk Anıt Meydanı'nda gökyüzüne kurulacak masada isteyenlerin 05-06 Eylül'de yemek yiyebileceklmerini sözlerine ekledi.

Kurulumu tamamlanan lokantanın deneme aşamasının ardından vatandaşlar manzarayı izlemek için 70 metre yukarıya çıkarıldı. Anı ölümsüzleştirmek isteyenler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA