Cbü İle Alman Üniversitesi Arasında İşbirliği

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Soma Meslek Yüksek Okulu, Almanya'nın Technische Fachhochschule Georg Agricola Bochum (TFH) Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşması imzaladı.

Cbü İle Alman Üniversitesi Arasında İşbirliği

İkili Anlaşma Almanya Kuzey Ren Vestfalya Bölgesi Ekonomi, Enerji, Sanayi ve Zanaat Bakanı Garrelt Duin’in Soma ziyaretinde gerçekleşti. Yapılan işbirliği toplantısına Kuzey Ren Vestfalya Bölgesi Ekonomi, Enerji, Sanayi ve Zanaat Bakanı Garrelt Duin, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Technische Fachhochschule Georg Agricola Bochum (TFH)Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Christophm Dauber, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayla Tekin, Technische Fachhochschule Georg Agricola Bochum (TFH)Madencilik ve Endüstriyel Yönetim Mekanik ve Proses Mühendisliği Bölümünde görev yapan Dr. Tansel Doğan, Soma Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Öğr. Gör. Fırat Tekin, Kuzey Ren Vestfalya Bölgesi Ekonomi, Enerji, Sanayi ve Zanaat Bakan Baş Danışmanı Dr. Herbert Jakoby, Arnsberg Bölgesi 6. Daire Başkanı (Maden, Enerji) Friedrich-Wilhelm Wagner,Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Engin Koyuncu, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Suat Bakır, İzmir Alman Konsolosluğu daimi temsilcisi Elke Grabarec katıldılar.

Yapılan ikili işbirliği anlaşması ile iki üniversite arasında öğretim elemanı değişimi, Öğrenci değişimi, Öğrencilerin staj hareketlilikleri,bilgi ve teknoloji transferinde işbirliği,Ortak konferanslar paneller düzenleme, ortak projeler gerçekleştirme amaçlanıyor.
Kaynak: İHA