Çankaya Belediyesi 4 kez aynı parkı açtı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, eski başkanlar döneminde açılışı yapılan Lozanpark'ı 4. kez yenileyerek açtı ve geleneği bozmadı

Çankaya Belediyesi 4 kez aynı parkı açtı
Aynı parkı 4 kez açan Çankaya Belediyesi kırılması zor bir rekora imza attı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, daha önce eski Çankaya Belediye başkanları Haydar Yılmaz, Muzaffer Eryılmaz ve Bülent Tanık döneminde tekrar tekrar açılışı yapılan Lozanpark'ı 4. kez açarak geleneğini bozmadı. Parkın 30 Ağustos'ta gerçekleştirilen açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

İLK KEZ HAYDAR YILMAZ AÇTI
Çankaya belediye başkanları için gelenekselleşen törenlerin ilki eski Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz döneminde yapıldı. Yılmaz, belediye başkanı olduğu 1999-2004 yılları arasında Lozan Parkı'nın mülkiyetini Çankaya'ya kazandırarak açılışını yaptı. Yılmaz'dan sonra Çankaya Belediye Başkanı olan Muzaffer Eryılmaz, Lozan Park'ta yaptığı ufak birkaç düzenlemenin ardından ayrı bir açılış töreni düzenleyerek parkın ikinci açılışını gerçekleştirdi.

TANIK DA GELENEĞİ BOZMADI
2009-2014 yılları arasında Çankaya'da belediye başkanlığı yapan Bülent Tanık da Lozan Park açılış geleneğini bozmadı. Parkta yapılan birkaç yenilemenin ardından Lozan Park için 3'üncü açılış töreni Tanık döneminde yapıldı. Lozan Park'ın 4'üncü açılış töreni ise çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

KILIÇDAROĞLU GERÇEKLEŞTİRDİ
30 Mart Yerel seçimlerinin ardından Çankaya Belediye Başkanı olan Alper Taşdelen, göreve gelir gelmez Lozan Park'a el attı. Uzun süren yenileme çalışmalarının ardından Lozan Park, 30 Ağustos'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen törenle 4'üncü kez açıldı. Çankaya Belediyesi'nin Lozan Park açılışları Ankaralılar arasında da esprileri konusu oldu. 4'üncü kez açılan park için Ankaralılar, 'Çankaya aynı yemeği ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyor' dedi.