Canik, Stratejisini Belirledi

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Belediyemizin 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejini belirledik.

Canik, Stratejisini Belirledi
Bu dönemde vatandaşlarımız yepyeni bir Canik görecek. Katılımcı, şeffaf, hesap verebilen, proaktif ve örnek bir belediyecilik hizmeti sunacağız" dedi.


Eylül ayı meclis toplantısını gerçekleştiren Canik Belediyesi, gündem maddelerini görüştü. 2015-2019 yıllarını kapsayan Canik Belediyesi Stratejik Planı'nın belediye meclise sunulduğu oturumda, stratejik plan meclisten geçti. Oluşturulan stratejik planın geniş bir katılımla belirlendiğini söyleyen Başkan Genç, "İlk etapta mevcut durum analizi çalışmaları kapsamında personel anketi ve dış paydaş anketi ile Canik halkının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcilerinin görüşlerini aldık. Ciddi bir çalışmanın ürünü olan stratejik planımız, halkımızın her katmanının ihtiyaçları için çözüm üreten, sosyal politikalar üreten ve uygulayan içeriklere sahip" diye konuştu.

Başkan Genç, şöyle devam etti: "Kamu yönetimi reform sürecinin en önemli unsurlarından birisi stratejik yönetimdir. Bu anlayış ile kaynakların ne derece ekonomik, etkin ve etkili olarak kullanıldığı, stratejik önceliklere göre dağıtılıp dağıtılmadığı ve sunulan hizmetlerin kaliteli olup olmadığı gibi soruların cevap bulduğu bir süreçtir. Tüm bu çalışmaların ışığında Canik Belediyesi’nin vizyon ve misyonu ile amaç ve hedefleri hazırlandı. Her bir amaç ve hedeflerin altına performans göstergeleri, faaliyetler ve projeler tanımlandı. Projelerin tespit edilmesinde kaynaklarımız ile birlikte halkımıza gerçekleştirmeyi taahhüt edilen projeler belirleyici oldu.”
Stratejik planın on yıllık bir tecrübenin ürünü olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "İlçemizde iki dönemdir yapılan hizmetler ortada. Her dönem halkımıza ne söz verdiysek fazlasını yaptık. Bu dönemde de aynı şekilde ne söz verdiysek sözümüzün arkasındayız. Hatta verdiğimiz sözlerin birçoğunun alt yapı çalışması tamamlandı. Türkiye yeni Başbakanımızla 2023'e, 2053'e, 2071'e doğru koşuyor. Bizde bu yarışta Başbakanımıza destek olmak için gece gündüz çalışıyoruz. İlçemizi geleceğe hazırlıyoruz. Tabi bu süreçte stratejiye ve iyi bir ekibe ihtiyacınız var. Çok şükür iyi bir stratejik plan ve iyi bir ekibe sahibiz. Amacımız, katılımcı, şeffaf, hesap verebilen, proaktif ve örnek bir belediyecilik hizmeti sunmak" dedi.

Kaynak: İHA