Balık Tezgahları Şenlenmeye Başladı

1 Eylül'de denizlerde avlanma yasağının sona ermesinin ardından Ordu'da balık tezgahları şenlenmeye başladı.


Gülyalı Balıkçı Kooperatifi Başkanı İnan Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gün geçtikçe denizde avlanma miktarı artıyor" dedi.

Ordulu balıkçıların ilk gün denizden eli boş döndüğünü ancak aradan geçen 3 gün içerisinde avlanma miktarında artış yaşandığını anlatan Sağlam, bunun da tezgahlara yansıdığını belirtti.

Denizden ağırlıklı olarak palamut ve istavrit çıktığını ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

"Balıkçılarımız her gece denize açılmaya devam ediyor. İlk gün bizim için kötü geçmişti ancak aradan geçen günlere bakıldığında avlanma miktarının az da olsa arttığını görüyoruz. Özellikle palamut ve istavrit avcılığında gözle görülür artış söz konusu. İlk gün balıkçılarımızın tezgahları boş kalmıştı ama bugünlerde tezgahlar balık çeşitleriyle şenlenmeye başladı.

Bu da yüzümüzü güldürüyor."

Sağlam, havaların soğumasıyla avlanma miktarının daha da artacağını sözlerine ekledi.

Perşembe ilçesinde balık satan Cafer Çamaş ise sezona umdukları gibi başlayamadıklarını ancak ilerleyen aylarda sezondan umutlu olduklarını söyledi.

Av sezonunun açılmasının ardından 4 gün geçtiğini anlatan Çamaş, tezgahında en çok palamut ve istavrit bulunduğunu belirterek, "Palamudun tanesi ağırlığına göre 5 ile 10 lira arasında değişiyor. Bunun yanı sıra istavritin kilosu 10 liradan alıcı buluyor" dedi.

- Tezgahlarda Marmara hamsisi de bulunuyor

Öte yandan Karadenizli balıkçıların tezgahlarını Marmara hamsisi de süslüyor.

Ordu'da 15 yıldır balık satan Doğan Canik, tezgahında palamut ve istavritin yanı sıra hamsi bulunduğunu anlatarak, kilo 10 liradan satışa sunulan hamsiye oldukça ilgi olduğunu belirtti.

Fiyatların pahalı olduğunu söyleyen Canik, balık çeşitlerinin bollaşmasıyla fiyatların da düşeceğini ifade etti.

Engin Topal da henüz sezon başında olduklarını ve ilerleyen günlerde avcılığın artmasını, fiyatların ise düşmesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA