Anadolu’ya Şükran Buluşması Başladı

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi’nde düzenlenen 5’inci Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivali başladı.

Anadolu’ya Şükran Buluşması Başladı

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreni, yerli ve yabancı çok sayıda alanında isim yapmış sanatçı ve ünlüyü buluşturdu. Festivalin açılış törenine AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Hüyük Kaymakam Vekili Doğanhisar Kaymakamı Mehmet Çamlıca, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, SÜ İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, Sonsuz Şükran Köyü kurucularından eski belde belediye başkanı Mehmet Çiğdem, sanatçılar Erhan Güleryüz, Mustafa Uzunyılmaz, Opera İkizleri Didem ve Sinem Balık, İzzet Öz, Erol Büyükburç, Atalay Taşdiken'in yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı ile vatandaşlar katıldı.

Çavuş Mahallesi meydanında başlayan etkinliğin açılışında konuşan Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, Anadolu’nun bugüne kadar hep ihmal edildiğini, küçümsendiğini, çoğu kere de gözlerden uzak kaldığını vurgu yaparak, “Bu sene 5.sini düzenlediğimiz Anadolu’ya Şükran Buluşmaları hayatiyet kazanarak sürdürülebilir noktasına ulaşmış bulunmaktadır. Çünkü he r yıl bize destek veren sanatçılarımızın sayısı artıyor. Bu zamana kadar yaklaşık 800 sanatçı köyümüzü ziyaret etmiş bulunmaktadır. Bu proje sayesinde Anadolu da bir sanatçı dayanışması oluşuyor. Bu mütevazi Çavuş Köyü’nde Sonsuz Şükran Köyü Türkiye de ilk, dünya’da ise yapıldığını bilmediğimiz bir projedir, dolayısıyla özgün bir proje. Artık projemiz çocukluğundan çıkarak büyümeye başladı” dedi.

Türkiye’de böyle bir projeyi ilk defa gördüğünü söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, “Düşündüğümde köyün kuruluşunda ki amaç neydi. Biz gelelim köyden burada yaşayanlardan bir şeyler öğrenelim onlar da Türkiye’nin ve dünya’nın değişik yerlerinden gelen sanatçılarıyla bilgi alışverişin de bulunurlar. Bu anlamda şu var her iki tarafta üreten topluluk köyde yaşayan vatandaşlarımızda üreten vatandaşlar dışarıdan gelen sanatçılarımızda üreten insanlar birbirleriyle uyum içerisinde yaşayacaklar. Burası artık kültür merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. İnşallah Anadolu’daki Sonsuz Şükran Köyü uzun yıllar devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yönetmen Atalay Taşdiken ve oyuncu Mustafa Uzunyılmaz söyleşisi gerçekleşti.

Birinci gün akşamında ise ilk önce yönetmenliğini Atalay Taşdiken’in yaptığı “Meryem” sinema filmi gösterildi. Daha sonra ise Rubato ve Halil Sezai konser verdi.
Kaynak: İHA