Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri

"Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri" etkinliğine katılmak için İspanya'dan Hatay'a gelen "michelin" yıldızlı İspanyol şef Jean Luc Figueras , kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.


Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, etkinlik kapsamında Hıdırbey Mahallesi'nde düzenlenen yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, sabaha karşı İspanyol şef Figueras'ın kaldığı otel odasında kalp krizi geçirdiğini söyledi.

Konunun 112 Acil Servis ekiplerine bildirildiğini, sağlık görevlilerinin otele gelerek Figueras'ın kalp ve solunumunun durduğunu belirlediğini ifade eden Lekesiz, yaklaşık 45 dakika kalp masajı yapılan İspanyol şefin tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini kaydetti.

Lekesiz, etkinlik kapsamında İspanya heyetinin dün uygulama yemeği yaptığını, şef Figueras'ın da burada bulunduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"İspanya heyetinin acılarını paylaşıyoruz. Taziye dileklerimizi ilettik. Heyettekilerle cenazenin İspanya'ya naklini görüştük, bir talepleri olup olmadığını sorduk. İspanyol heyet başkanı Hatay'a geldikleri andan itibaren gösterilen konukseverlikten gayet memnun olduklarını, dün akşam Savon Otel'deki uygulama yemeğinden ve bunun ikram etmekten keyif aldıklarını belirtti.

Bizden hayatını kaybeden şef adına anma yemeği yapılmasını ve merhumun kente gelişinden son anına kadarki fotoğraf ve görüntülerini istediler. Bununla ilgili İspanya'ya döndüklerinde bir program yapacaklarını belirttiler. Ayrıca yapılan organizasyonun bir festival ya da eğlence değil, kültürel bir etkinlik olduğunu, bu nedende organizasyonun devam etmesini istediler."

Lekesiz, kültürel etkinliğin devam edeceğini ancak etkinlik kapsamında zaman zaman yer alan müzikli bölümlerin iptal edilmesine karar verdiklerini kaydetti.

Cenaze ile ilgili ihtiyaç duyulması halinde otopsi işlemlerinin başlatılabileceğini anlatan Lekesiz, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İspanyol heyet, konsolosluk ve büyükelçilikle görüşmelerinin sürdüğünü, resmi prosedürün devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA