Yazın Nohut, Sonbaharda Alıç Satıcısı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan Yılmaz Garip (55), yaklaşık 20 yıldır aynı yerde yazın nohut, sonbaharda alıç satıyor.

Çubuklu Garip, Ankara ve çevre illerden insanların alıç almaya geldiğini söyledi.

Avrupa'nın birçok ülkesine ve Amerika'ya alıç sattığını belirten Garip, "20 yıldır aynı noktada, aynı yerde bu mevsimde alıç satıyorum. Yazın ise yaş nohut satışı yapıyorum. Beni burada alıççı veya nohutçu Yılmaz diye tanırlar" dedi.

Alıç almaya çok bazı rahatsızlıkları olanların geldiğini anlatan Garip, "Daha çok şeker, tansiyon veya damar hastalıkları olanlar ile anjiyo olanlar geliyorlar" diye konuştu.

Çocukların alıcı çok sevdiğini dile getiren Garip, "Neye yaradığını bilse, herkes alır ve yer. Alıç, bu ayda başlar ve 2 aylık bir ömrü vardır" ifadesini kullandı.
Amerika ve Almanya'dan isteyenlerin de olduğunu vurgulayan Garip, "Yakınları buradan benden alıyor ve kendileri gönderiyorlar. Artık kargoyla mı yoksa postayla mı gönderiyorlar orasını bilmiyorum" şeklinde konuştu.

İlçenin dağlık alanlarından toplattığı alıçları iplere asarak 3 tekerlekli bisikletinde sattığını anlatan Garip, günlük 50-100 iplik alıç satışı yaptığını aktardı. İpliği dizili alıçların tanesini 3 TL'den sattığını bildiren Garip, "Yaklaşık 20 yıldır, aynı noktada bu bankanın köşesindeyim. Başka bir gelirim yok, tek gelirim bu. Allah'a çok şükür bu işle 3 çocuğumu üniversitede okuttum, meslek sahibi yaptım. Ömrüm ve sağlığım el verdiğince bu mesleği yapmayı, çocukları sevindirmeyi sürdüreceğim" görüşünü paylaştı.
Mevsimi dışında kendisinden alıç almak isteyenlerin de olduğuna işaret eden Garip, "Özellikle hastaların veya hamile kadınların mevsimi olmadığı halde alıç diye tutturduğu zamanlar oluyor. O zaman da beni buluyorlar. Onlar için de şimdiden bir miktar alıç kurutarak hazırlık yapıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA