Seferihisar Belediyesi Kurban Bayramı'nda Bir İlke İmza Atacak

4 Ekim Cumartesi günü başlayacak Kurban Bayramının tatlı telaşı yaşanırken, Seferihisar Belediyesi de bu yıl ilk kez yapacağı uygulamayla, kurban kesecek, dağıtacak vatandaşlara rehberlik edecek.


Seferihisar Belediyesi “Vekaleten Kurban Kesimi” hizmeti ile kurban kesmek isteyen vatandaşların, Belediyeye ait Kurban Hesabına yapacakları bağışla Seferihisar Kurban pazarından, kulak küpe numarası belli, sağlık taraması yapılmış kurbanlıklar alınarak, belediyeye ait kesimhanede görevli kasaplar tarafından İslami esaslara göre kesilip, parçalanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Toplanacak etler Seferihisar Belediyesi tarafından gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtılan SeferiKart’lı vatandaşlara yapılacak.

HEM YETİŞTİRİCİ HEM İHTİYAÇ SAHİBİ KAZANACAK
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk defa uygulayacakları yöntemle hem yerli yetiştiricinin kazanmasını hem de Seferihisar’daki gerçek ihtiyaç sahiplerine kurban etlerini ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Soyer; “Kurban Bayramı, temelinde iyilik olan, insanların ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla gerçekleştirdiği bir ibadet. Biz yaklaşık üç yıl önce SeferiKart uygulamamızı başlattık. Buradaki temel amacımız, ihtiyaç sahiplerini mağdur etmeden yardımda bulunmaktı. Tespit edilen ihtiyaç sahipleri kartına yatırılan para puanlarla anlaşmalı işyerlerinden diledikleri gidi alışverişlerini yapmalarını sağladık. Belediye Sosyal İşler Müdürlüğümüz SeferiKart verirken, çok hassas davranıyor ve gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ediyor. Bizde şimdi Kurban Bayramı’nda yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızla ihtiyaç sahiplerini buluşturuyoruz. Açtığımız banka hesaplarına kurban ücretini yatıracak vatandaşlarımızın, kurbanlarını kesip vekaleten dağıtacağız. Burada bizi en çok mutlu edecek şey ise, kurban etlerinin gerçek ihtiyaç sahipleriyle buluşacak olması” dedi.

Seferihisar Belediyesi’ne vekaleten kurban kesmek isteyen vatandaşlar İnternetten kredi kartıyla https://ebelediye.seferihisar.bel.tr/ebelediye/vekaletkurbanlik.aspx adresinden ödeme işlemini gerçekleştirebilecekler. Havale yapmak isteyen vatandaşlar ise Halk Bankası Seferihisar Şubesi TR77 0001 2009 7300 0007 0000 23 nolu Seferihisar Belediyesi (Vekaletle Kurban Kesimi )hesabını kullanılabilecek. Ayrıca Seferihisar Hayvan Pazarı’nda da nakit ve kredi kartı karşılığı hayvan alımı gerçekleştirilebilecek. Seferihisar'da krbanlık fiyatları (kesim dahil): 30-35 kg 615 TL, 40-45 kg 760 TL, 50-55 kg 900 TL olarak belirlendi.
Kaynak: İHA