Mkü’de Rektörlük Seçimleri

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nin 14 Ekim’de yapılacak rektörlük seçimleri öncesi Prof. Dr. Hasan Kaya, rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

Mkü’de Rektörlük Seçimleri

Hatay Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın toplantısıyla adaylığını açıklayan ve projelerini anlatan Prof. Dr Hasan Kaya, amacının kimseyi ötekileştirmeden Hatay'a hizmet etmek olduğunu söyledi.

Kaya, “Hiç kimseyi ötekileştirmeyen, parasal kaynakları salt kamu yararı ilkesi doğrusunda kullanan, devlet kurumları ile yakın işbirliği içinde çalışmayı önemseyen, akademik başarılarıyla gündemde olmayı hedefleyen ve içinde yaşadığı toplum sorunlarına çözüm üreten bir üniversitesi için rektörlük seçim sürecinde adayım” dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi'nin, yerel sanayiye destek veremediğini söyleyen Kaya, “Yetiştirdiği nitelikli personeli üniversitede tutamayan; işleyiş tarzı ve yönetim anlayışı ile başta akademik ve idari olanlardan olmak üzere problemlerini çözemeye bir kurum izlenimi vermektedir. Bu vesileyle üniversitemizin; karşılıklı sevgi, saygı ve güven ikliminde, dürüst ve adil bir yönetim anlayışıyla bölgesel, ulusal ve uluslararası sorunlara rasyonel ve kalıcı çözümler üreten bir kurum haline gelmesi için aday olduğunu belirtiyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA