Manavgat'ta Kurban Satıcılarına Sahte Para Kalemi Dağıtıldı

Manavgat'ta kurban satıcılarına sahte para kalemi dağıtıldı.

Manavgat Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, Manavgat Esnaf Sanatkarlar Odasının (MESO) işbirliği ile "Güvenli Sokaklar Gülen Yüzler" projesi kapsamında dolandırıcılığa karşı kurban satıcılarına sahte para kalemi dağıtarak uyarıda bulundu.
Manavgat Emniyet Müdürü Ercan İlhan, Müdür Yardımcısı Orhan Tezcan, Toplum Destekli Büro Amirliği polisleri ve MESO Başkanı Hasan Çelik, Kavaklı Mezarlığı yanına kurulan kurban pazarını gezdi.
İlhan, sahte para kalemlerle sahte dolar, avro ve lira üzerinde uygulamalı bilgilendirmede bulundu. İlhan, proje ile kurbanlık satıcılarının dolandırıcı ve kalpazanlara karşı uyardıklarını belirterek, satışların özellikle Türk Lirası ile yapılması, dövizin tercih edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kendini resmi görevli veya herhangi bir unvan ile tanıtarak ya da toplumda tanınmış kişilerin adını vererek veresiye alışveriş yapmak, borç para almak isteyenlere güvenilmemesini isteyen İlhan, "Sahte olmasından şüphelenilen paraların üzerindeki emniyet şeridi, kabartma baskı ve filigran gibi güvenlik önlemleri dikkatlice incelenmeli. Bir durumla karşılaşıldığında da acil olarak 155 Polis İmdat telefonu aranmalı" dedi.

Çelik de kurbanlık satıcılarının bir yıllık emeklerinin boşa gitmemesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü ile çalışma yaptıklarını kaydetti.

Çelik, satıcıların emeklerinin zayi olmaması için alışverişte para alımında dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Kaynak: AA