Kazan Kaymakamı Görevine Başladı

Kazan Kaymakamı Veysel Beyru’nun Kaymakamlar yaz kararnamesi ile Denizli’nin Pamukkale İlçesine atanmasıyla boşalan Kazan Kaymakamlığına atanan Kırklareli Vize Kaymakamı Murat Duru görevine başladı.

Kazan Kaymakamı Görevine Başladı

Kaymakam Duru, Kazan’a isteyerek geldiğini ve burada görev yapacak olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, üniversite yıllarının Ankara’da geçtiğini ve zaman zaman piknik için Kurtboğazı Barajı’na geldiğini söyledi.

Kazan’ın doğal güzellikler, kültür ve tabiat varlıkları, turizm, eğitim, sanayi, tarım ve hayvancılık bakımından oldukça önemli potansiyele ve özelliklere sahip olduğunu dile getiren Kaymakam Duru, “Belediye Başkanımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, siyasi parti ilçe başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımız, ilçe eşrafımız ve Kazan halkıyla hep beraber el ele verip hoşgörü, sevgi, saygı, kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde çok çalışacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Kaymakam Duru açıklamasında şunları kaydetti:
“Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletine, cennet vatanımıza, Büyük Türk Milletine duyduğum karşılıksız aşk ve sevgiye ilave birde riyasız gerçek bir Kazan sevgisiyle gecemizi gündüzümüze katarak, doğru, dürüst, açık, şeffaf bir şekilde İlçemiz merkez ve mahallelerine hizmetin en iyisini yapmaya çalışacağım. Bütün amacım sizlere sevgi ve saygıyla bezenmiş hoş bir seda bırakmak olacaktır.”
1971 yılında Niğde İli Ulukışla İlçesinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Niğde’de, lise eğitimini Adana Motor Teknik Lisesinde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi’nden 1996 yılında mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden kentleşme alanında yüksek lisans yaptı. 1999 yılında Adana Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare mesleğine adım atan Duru Düzköy, Pertek, Arapgir, Derinkuyu, Karasu ve Kırklareli Vize İlçe Kaymakamlığı görevini yürüttü. Evli ve üç çocuk babası olan Duru İngilizce biliyor.
Kaynak: İHA