Kartepe Belediyesi’nde Yapı Ruhsatları Artıyor

Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri gelecekte sıkıntı yaşanmaması için imar plan revizyon çalışmalarına hız verdi.

Kartepe Belediyesi’nde Yapı Ruhsatları Artıyor

Kartepe ilçesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde düzenlenen yapı ruhsat sayısı her ay artarak devam ediyor. Müdürlük geçen yıllara göre artış gösteren yapılaşma sürecinde bu yılın ilk dokuz ayındaki yapı ruhsatı sayısında 557 adete ulaştı.

30 Mart Yerel seçimleri ardından göreve başlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hızlı bir gelişim ve değişim yaşanan Marmara Bölgesinin önemli bir geçiş merkezi ve mevcut doğal yapısı ile de çekim merkezi olan Kartepe ilçesi aldığı göç ile 100 bini aşan bir nüfusa ulaştı. Bu da yeni yapılaşmaları beraberinde getirdi.

İlçenin yerel yönetimi de bu veriler ve geleceğe yönelik öngörüleri çerçevesinde belediye ekipleri Kartepe’nin geleceğini şekillendirecek çalışmaları koordineli ve planlı bir şekilde yapıyor. Çalışmaların merkezinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü de çalışmalarını geleceğe göre şekillendirdi. Geçen yıl ile bu yıl aynı ay ortalamaları kıyaslandığında yapı ruhsat sayısındaki artış dikkat çekmekte. 2014 yılı Eylül ayı dahil İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde düzenlenen yapı ruhsat sayısı 557 adete ulaştı.

İmar ve Şehircilik Müdürü Ali İhsan Karagöz, yapı ruhsat sayısındaki artış nedeni ile gelecek yıllarda arsa adeti sıkıntısı oluşmaması için, imar plan revizyon çalışmaları akabinde parsel üretmek amacıyla imar uygulama çalışmalarına hız vererek müdürlüğün çalışma programı ve bütçesini düzenleyerek gerekli hazırlıkların yapıldığını kaydetti.

Kaynak: İHA