İtfaiyecilerin Tatbikatı Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Tokat'ta İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yaralı kurtarma, ilk yardım ve yangın söndürme tatbikatı renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği, kaza ihbarının ardından, bölgeye itfaiye ekipleri ve sağlık görevlileri sevk edildi. Araçta sıkışan iki yaralı, ekiplerce çıkarıldıktan sonra ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Otomobilde çıkan yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü.
İtfaiye ekipleri, 5 katlı apartmanın terasında çıkan yangında içeride mahsur kalan 2 kişiyi de itfaiye merdiveni yardımıyla kurtardı. Ayrıca prefabrike bir evde çıkan yangında gaz maskesi takan ekipler, yaralanan 2 kişiyi içeriden çıkararak sağlık görevlilerine teslim etti.
Yaklaşık 30 dakika süren tatbikatın sonunda yangın merdiveninde Türk bayrağı açan itfaiye görevlileri, halat yardımıyla aşağıya indi.
Tatbikatı, Tokat Valisi Cevdet Can ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile vatandaşlar izledi. Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, "Canımızı, malımızı emanet ettiğimiz, büyük bir özveriyle gece gündüz bizleri koruyan tüm itfaiyeci kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA