Hatay'daki Sel Felaketinde Kaybolan Kadın Bulunamadı

Hatay Valisi Ercan Topaca, 6 gün önce 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde kaybolan kadını buluncaya kadar arama çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi.

Hatay'daki Sel Felaketinde Kaybolan Kadın Bulunamadı

Vali Topaca geçen hafta sel felaketinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunmak için Erzin ilçesine geldi.

Afet bölgesine gitmeden önce Erzin Kaymakamlığı'nda brifing alan Vali Topaca, kaplıcalar bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Topaca'ya Hatay Vali Yardımcıları Orhan Mardinli ve Kadir Sertel Otcu, Milletvekili H. Bayram Türkoğlu, Erzin Kaymakamı Hasan Yaman, Erzin Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ali Bahadır Aslan, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Erzin İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Ateş eşlik etti.

Vali Topaca, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Öncelikle burada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bundan sonra ülkemiz ve milletimiz bu tür felaketler yaşamaz inşallah. Geçtiğimiz hafta içerisinde burada bir sel felaketi oluştu ve 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunun yanında yerleşim yerinde çok büyük hasarlar oluştuğunu gördüm. Sorun sadece burada değil, bir başka ilçemizde benzer olaylar yaşandığını tespit ettik. Buradaki evler ve iş yerleri dere yatağının üzerine veya kenarına inşa edilmiş. Görevli arkadaşlarımız binaların sağlamlık derecesini ve risk konularını tespit edecek. Bu tespite göre bir karar vereceğiz. Ayrıca ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlarımızın verilecek rapora göre zarar ziyanlarının karşılanması için planlar yapacağız" dedi.

Selde kaybolan Gülzübeyde Başaran'a (50) hala ulaşılamadığını belirten Vali Topaca, "Temennimiz canlı olarak bulunması fakat üzerinden 3-4 gün geçmiş olması bizleri haliyle üzmektedir. Ama buluncaya kadar arama çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu

27 Eylül Perşembe günü Hatay’ın Erzin ilçesinde, Başlamış Mahallesi Ilıcalar bölgesinde sel sularına kapılan Osman Başaran, Bayram Aydıngöli, Serap Aydıngöli ve Zeki Duran hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA