Güzel Gülüşler İçin Diş Bakımı Şart

Yapılan araştırmalara göre, insanlar karşılarındaki kişinin en çok gülümsemesinden etkileniyor.

Güzel bir gülümsemenin en önemli koşulu ise hiç şüphesiz sağlıklı ve temiz dişler.
Uzmanlar, sadece güzellik için değil insan sağlığı için de ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekiyor. Lingual Ortodonti Uzmanı Dr. Cem Caniklioğlu, sağlıklı ve güzel bir gülümseme için yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor:
Temizlik ve Bakım: Her altı ayda bir diş hekiminizi ziyaret edin ve gerekiyorsa diş ve diş eti bakımınızı yaptırın. Her gün düzenli olarak iki kez dişlerinizi, diş etlerinizi ve dilinizi temizleyin.

Onarım: Dişlerinizde ya da diş etlerinizde sorunlar varsa, bunlar hem ağrılı rahatsızlıklara hem de ağız kokusuna sebebiyet verebilir. Dişlerinizle ilgili sorunlarınızı asla ertelemeyin.

Kalıcı Çözümler: Çapraşık ve düzensiz dişler ne yazık ki ağız temizliği ve bakımında çok önemli zorluklara hatta kalıcı rahatsızlıklara yol açabiliyor. Dişlerinizdeki çapraşıklıkların düzeltilmesi günümüzde her yaşta mümkün. Ortodontik aparatların dişlerin arka yüzüne takıldığı lingual ortodonti tekniği ile hiçbir estetik bozukluk yaşamadan inci gibi dişlere sahip olabilirsiniz. Ancak elbette tüm dünyada ortodonti üst uzmanlığı olarak kabul edilen lingual ortodonti için hekiminizin, bu alanda üst dal eğitimi almış olmasına dikkat etmelisiniz.

Özgürce Gülümseyin: Bakımlı ve temiz bir ağızla dolu dolu gülümsemenin tadını çıkarın.
Kaynak: İHA