Goü’de Akademik Yıl Açılışı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) akademik yılı açılışı törenle yapıldı.

Goü’de Akademik Yıl Açılışı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde 2014-2015 akademik yılı açılışı Atatürk Anıtına Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in çelenk sunmasını ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Anıt önünde yapılan törenin arından salonda düzenlenen programa geçildi. Müzik dinletisinin ardından açılış konuşmasını yapan Rektör Şahin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin kuruluşunun 22. yılında 9 fakülte, 4 enstitü, 8 yüksekokul ve 14 MYO dan oluşan, öğrenci sayısı 28 bini aşan bir üniversite olduğunu kaydetti.

Yabancı uyruklu öğrenci sayısının yeni kaydolan 124 öğrenci ile birlikte 211’e ulaştığını ifade eden Rektör Şahin, GOÜ'nin yüksek lisans ve doktora düzeyinde sayısı 3 bini bulan öğrencisiyle çeşitli bürokratik kademeler, kamu kurumları ve diğer üniversitelere üst düzey yönetici ve akademisyen yetiştirmekte olduğunu söyledi.

Yapımı devam eden 500 yataklı ek hastane binasının önümüzdeki yıl tamamlanarak yeni cihazların alınması ile de, bölgenin en donanımlı sağlık kuruluşlarından biri olacağını ifade eden Rektör Şahin, “Amacımız insan odaklı bir üniversite olmaktır. Hem çalışanlarımızın, hem de öğrencilerimizin insan kaynaklı sorunlarını en aza indirgemeye çalışıyoruz. Öğretim elemanlarımızın gönül rahatlığıyla eğitim-öğretim hizmetlerini sürdürmeleri ve araştırmalarını yapabilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık ve çalışacağız” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Cevdet Can ise konuşmasında üniversitelerin şehrin ekonomisine katkı sağladığını ifade ederek, “Şehrimizin geleceğini beraber inşa edeceğiz. Bu şehrin geleceğindeki hedefleri gerçekleştirmek için üniversitemize, öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize çok büyük ihtiyacımız var. O bakımdan valilik olarak size kapımızı ve gönlümüzü sonuna kadar açıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu, “Ombudsmanlık kurumunun kamu otoritesi karşısında bireylerin korunması için Türk hukuk sistemine getirdiği yenilikler” konusunda açılış dersi verdi.
Kaynak: İHA