Filistinli Yaralılar, Bayramı Aileleriyle Geçirmek İstiyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan ve tedavileri için Türkiye'ye getirilen bazı Filistinliler, Kurban Bayramı'nı ateşkesin sağlandığı Filistin'deki aileleriyle geçirmek istiyor.

Tedavisine Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde devam edilen Filistinli yaralılardan Mahmoud Sokkar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ateşkesin olduğu bir günde dışarıya çıktıklarını, İsrail'in attığı bir füze ile yaralandığını anlattı.
Bir bacağı ampute olan Sokkar, Ramazan Bayramı'nı yaşayamadıklarını söyledi.

Kurban Bayramı'nı ailesi ile geçirmek istediğini ifade eden Sokkar, çocuklarına bir an önce kavuşmanın hasreti içinde olduğunu dile getirdi.
- "Ailemizle Kurban Bayramı'nı yaşamak istiyoruz"
Saldırılarda oğlu Mohammed Abughori'nin yaralandığını anlatan anne Alham Abughori ise Ramazan Bayramı'nı hastanede geçirdiklerini ve Kurban Bayramı'nda diğer çocukları ile birlikte olmak istediğini belirtti.

Oğlunun, Afyonkarahisar'a geldiğinde yürüyemediğini ancak yapılan tedaviler sonucu sağlığına kavuştuğunu, artık yürüyebildiğini ifade eden Abughori, "Gazze'ye gitmek ve ailemizle Kurban Bayramı'nı yaşamak istiyoruz. Eşim vefat etti. Ağabeyleri ve kardeşleri orada kaldı, artık gitmek istiyoruz" diye konuştu.

Mohammed Abughori de, en çok top oynamayı özlediğini söyledi.

Abughori, tamamen iyileştiğini eskisi gibi top oynamak istediğini kaydetti.

- "Ailemi çok özledim ama ailemi kaybettim"
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında, annesi dahil 8 kişiyi gözlerinin önünde kaybeden ve kendisi de yaralanan Ali Abdrabbou da Ramazan Bayramı'nı hatırlamadığını anlattı.
Afyonkarahisar'a geldiğinde yürüyemediğini, psikolojisinin de bozuk olduğunu ifade eden Abdrabbou, şimdi ise kendisini çok daha iyi hissettiğini dile getirdi.
En çok ailesini özlediğini vurgulayan Abdrabbou, "Ailemi çok özledim ama ailemi kaybettim. Annemi özledim. Annemin elini öpmeden bayram geldi, annem şehit oldu" diye konuştu.

Kaynak: AA