Disk Üyelerinden Başkan Kurt’a Ziyaret

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilcisi Bayram Kavak ve sendika üyeleriyle bir araya geldi.

Disk Üyelerinden Başkan Kurt’a Ziyaret

Gerçekleştirdikleri ziyarette Başkan Kurt'a ICF işçilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Disk üyeleri, gelişmeler hakkında bilgi verdiler.

Sendikal çalışmalardan taşeron sistemine kadar birçok konunun gündeme geldiği ziyarette yaptığı konuşmada işçilerin en büyük sorununun örgütlenme olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt; "İşçiler bir an önce örgütlenmeli ve emeğin sahibi olmalı" dedi.

Türkiye'de toplu iş sözleşmelerinden faydalanan işçilerin sayısının azlığına dikkat çeken Başkan Kurt, "Ben bu sisteme isyan ediyorum. İşçi sınıfının uyanması gerek. Türkiye'de her şey güllük gülistanlık değil. Yurt dışında çalışan bir işçi ile Türkiye'de çalışan bir işçi arasında çok büyük farklılık var. Ama işçi hala hayatından memnun. Bir an önce bu sistemin değişmesi gerek" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında esas sorunun taşeron sisteminde olduğunu öne süren Kurt, "Ben taşeron olarak değil, belediye adına işçi almak istiyorum. Çünkü mevcut durumda işçilerin sırtından 800 TL kazanan bir sistem var. Ben bunu kabul etmiyorum. İşçilerinde bir an önce örgütlenmesi ve haklarını araması gerek" diye konuştu.

“SENDİKAL ÇALIŞMALARIN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYİZ”
Kurt, sendikaların demokrasilerin olmazsa olmazlarından biri olduğuna da dikkat çekerek, şöyle devam etti:
"Göreve geldiğimiz günden itibaren çalışanlarımızla ilgili düzenlemeler yapıyoruz. Belediye çalışanlarının tamamının sendikalı olmalarını istiyor ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizler verdiğiniz mücadelelerle çok sesliliğe katkı sağlıyorsunuz. Emeğin en kutsal değer olduğunun bilinciyle çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Biz Odunpazarı Belediyesi olarak sendikal çalışmaların her zaman destekçisi olacağız."
Kaynak: İHA