Didim Ziraat Odası Başkanı Gökdemir'den Kurban Uyarısı

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban keseceklerin dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili uyarılarda bulundu.

Didim Ziraat Odası Başkanı Gökdemir'den Kurban Uyarısı

4 Ekim 2014 Cumartesi günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı öncesinde Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Kurban Bayramı öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili uyarılarda bulundu. Başkan Gökdemir 4 Ekim 2014 Cumartesi günü idrak edilecek olan Kurban bayramı dolayısıyla çevre il ve ilçelerden kurbanlıkların Didim’e geldiğini ve satışa sunulduğunu belirtti.

Kurban fiyatlarının bu yıl azda olsa artış olduğunu ifade eden Gökdemir üreticinin de hakkını alması gerektiğini söyledi.

Gökdemir sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediyemizin belirlediği yerde kurbanlıklar satışa sunuldu. Bu yıl Didim Belediyesi Garaj binasının yanındaki boş arazide kurbanlıklar satışa çıktı. Kurban alacak vatandaşlarımız alacakları kurbanda hayvan kimlik kartını muhakkak istemeleri ve görmeliler. Bunun dışında hayvanın dış yapısını da gözlemlesinler; örneğin tüylerine, ağız yapısı ve hastalıklı olup olmadığına baksınlar. Bu çerçevede değerlendirme yapsınlar” dedi.

Kurban kesimi noktasında da uyarılarına devam eden Gökdemir “Belediyemize belirlenen yerlerin dışında kurban kesilmemesini tavsiye ediyoruz. Temiz ve hijyenik ortamlarda kesimler yapılmalı. Kurban kesim işlemini de sertifikalı kasaplar aracılığıyla yapılmalı, herkese kurban kestirilmemeli; Kurbanın adabına ve usulüne uygun kesim yapılmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Kurban bayramı sürecinde olası hayvan hırsızlıkları ya da diğer durumlarla ilgili bilgisi ve duyumu olan vatandaşların şüphelendikleri konu yada durumlarla ilgili Kolluk kuvvetlerine bilgi vermelerini isteyen Gökdemir Tüm İslam Aleminin bayramı huzur ve sükûnet içerisinde geçirmeleri temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA