Didim’de Yaza Veda Konserine Yoğun İlgi

Aydın’ın Didim ilçesin de çoğunluğunu ev hanımlarının oluşturduğu Didim Halk Oyunlar Derneği (DAHOT) Türk Halk Müziği Korosu, yaza veda konseri düzenledi.

Didim’de Yaza Veda Konserine Yoğun İlgi

Didim Belediyesinin katkılarıyla DAHOT Türk Halk Müziği Korosu Didim Ticaret Odası Kültür Merkezi’nde sunduğu“Yaza Veda” konserinde boş koltuk kalmayınca vatandaşlar yerlerde oturarak ilgi ile izledi.

Şef: Selahattin Aydın yönetiminde, bağlamada Erdem Bozkurt, Ali Bozkuş ve Erdem Gültaş, kabak kemanede Sıdık Selçukkaya, nefeslide Ülker Barboros ve ritimde ise Halil İbrahim Kaya, Hakan Kaya Temur ve Cahit Karabacak yer aldı.

.DAHOT Türk Halk Müziği Korosu, yurdun farklı yörelerinden seçtiği güzel türküleri seslendirirken solo sanatçıları da sazı ve sesi ile seslendirdiği türkülerle zaman zaman seyircilere duygulu anlar yaşattı.

Sunuculuğu Suna Çuhadar’ın yaptığı konserde, Ege ve Aydın yöresi türkülerin eşliğinde Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sunmasının ardından Didim Belediye Başkan Vekili Salih Bankoğlu, Şef; Selahattin Aydın’a çiçek takdimi ve DAHOT Türk Halk Müziği Korosu’na teşekkür konuşmasıyla konser sona erdi.
Kaynak: İHA