Çkhd Güvenli Çocuk Parkları İstiyor

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği (ÇKHD) Başkanı Çiğdem Akça, belediye başkanlarından çocuk parklarına kamera sistemi konulması taleplerini üçüncü kez tekrarladı.

Çkhd Güvenli Çocuk Parkları İstiyor

Akça, yaptığı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ'ı çocuk parklarına kamera sistemi konulması konusunda göreve davet ettiklerini hatırlattı.

Henüz bu konuda çalışma yapılmadığı için bu çağrılarını yenilediklerini belirten Akça, şunları kaydetti:
"Çocuklarımızın güvenliği bizim için çok önemli. Özellikle kenarda, köşede olan, kalabalıktan uzakta, kenar mahallelerdeki çocuk parkları hiç güvenli değil. Bu parklar, torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının, organ mafyasına çalışan tekinsiz insanların bulunduğu, tacizci-tecavüzcülerin çok rahat kol gezdiği, kısacası her türlü tehlikeye açık alanlar. O mahallelerdeki çocuklar genelde parklara da tek başlarına gidiyorlar, tamamen savunmasız durumdalar. Bu çocukları korumak bizlerin, hepimizin görevi. Başkanlarımızın çok yoğun olduklarını biliyor ve gündemlerine bu konuyu almalarını önemle hatırlatıyoruz. Önceliğimiz yarınlarımız olan çocuklarımızı korumaktır. 24 saat takip edilecek, Emniyetin kontrolünde kameralarla güvenli çocuk parkları istiyoruz. Bu bütçe belediyelerce ayrılmalı ve en kısa zamanda gerçekleştirilmelidir. Ya da sponsorlar bulunarak acil olarak, ivedilikle bu soruna çözüm üretilmelidir.’’
Kaynak: İHA