Cilvegözü Sınır Kapısı'da Bayram Tedbiri

Hatay Valiliği, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Kurban Bayramı'nın birinci günü sadece hasta, yaralı, cenaze nakli ve ibraz edilmesi kaydıyla uçak bileti olanların geçiş yapacağını bildirdi.

Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, Kurban Bayramı tatili günleri içerisinde Cilvegözü Kara Hudut Kapısı'ndaki geçişlerle ilgili düzenleme yapıldığı belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Arife günü olan 3 Ekim Cuma günü Kara Hudut Kapısı, rutin işleyişine devam edecek. Bayramın birinci günü sadece hasta, yaralı, cenaze nakli ve ibraz edilmesi kaydıyla uçak bileti olanlar dışında giriş ve çıkış yapılmayacak. Bayramın ikinci ve üçüncü günü ise sadece Suriye'den gelen yolcular ve ülkelerine dönmek isteyen Suriye vatandaşları sınır kapımızdan usulüne uygun giriş çıkış yapabilecek. Bayramın dördüncü günü tır, küçük araçlar ve yolcular olmak üzere tüm giriş çıkışlar normal işleyişine devam edecek."
Açıklamada, Reyhanlı Çadırkent Toplama Merkezi'ndeki gönüllü geri dönüş işlemlerine bayramın birinci günü ara verileceği, ikinci günden itibaren normal uygulamaya devam edileceği de bildirildi.

Kaynak: AA