Bucak'ta Öğrenci Servis Şoförlerine Seminer Verildi

Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından öğrenci servis şoförleri için seminer düzenledi.

Bucak Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Bucak Servisçiler Kooperatifi Başkanı Fatih Yıldız, öğrenci servisi firma yöneticileri ve şoförler katıldı.

Trafik Büro Denetleme Şube Müdürü Emrah Kurt, seminerde katılımcılara sürücü hatalarından kaynaklanan trafik kazalarını sinevizyon eşliğinde anlattı.
Emniyet personeli olarak öncelikli hedeflerinin öğrencilerin ve halkın güvenliği olduğunu belirten Kurt, "Çocuklarımızın ulaşımını sağlayacak, Karayolları Trafik Kanununda ve yönetmeliklerde belirtilen araçlarının arkasındaki 'okul taşıtı' yazısının olup olmadığı, kırmızı ışık veren lambanın çalışıp çalışmadığı kontrol ediliyor" dedi.

Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınmasını üstlenen araçların rehber personel bulundurup bulundurmadıklarının denetlendiğini anlatan Kurt, şunları kaydetti:
"Araç kapılarının şoför tarafından açılıp kapatılan otomatik kapılardan ya da mekanik olsa dahi sadece araç şoförü tarafından kontrol edilip edilmediği, araçların her koltuğunda emniyet kemeri bulunup bulunmadığı, öğrenci servisi yapılırken öğrenci haricinde yolcu alınıp alınmadığı, araçlarda sigara içilip içilmediği hususları sıkı olarak denetlenecek ve bu kurallara uyulmadığı takdirde gerekli cezai hükümler uygulanacak."
Kaynak: AA