'Botanik Dünyasına Yolculuk 2' Proje Sergisi

Yatağan ilçesine bağlı Madenler Ortaokulu'nda "Botanik Dünyasına Yolculuk 2" projesi için hazırlanan ürünler ve posterler için sergi açıldı.

Madenler Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri için hazırlanan ve proje yürütücülüğünü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Çil'in yaptığı "Botanik Dünyasına Yolculuk 2" projesinin sona ermesi nedeniyle, proje boyunca hazırlanan ürünler ve posterler sergilenmeye başlandı.
Projeden Sorumlu Fen Bilgisi Öğretmeni Yusuf Karademir, serginin açılışında yaptığı konuşmada, projede ilköğretim 5. sınıf öğrencilerinin, botanik, ekoloji, kimya ve sanat temelli etkinliklerle bitkilerin sırlarını keşfetmelerinin hedeflendiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Emine Çil ise öğrencilere bilimsel düşünmeyi ve onlara üniversite havasını hissettirmek için böyle bir bilimsel proje hazırladıklarını aktaran Çil, "Görüyoruz ki projemiz amacına ulaşmış ve öğrencilerimize ve bize çok şey katmış" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, Madenler Mahallesi Muhtarı Dursun Ürnez, veliler ve projede yer alan öğrenciler sergiyi gezdi.
Kaynak: AA