Avustralya'da Terörle Mücadele

Avustralya'nın Melbourne kentinde terörle mücadele çerçevesinde evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.

Avustralya Federal Polisi, sabah saatlerinde 100 polisin katılımıyla yapılan operasyonda 23 yaşındaki Hasan El Sabsabi adlı kişinin gözaltına alındığını bildirdi. El Sabsabi, Suriye'deki terör örgütlerine katılan Amerikan vatandaşlarına 12 bin dolarlık yardım göndermek suçlamasıyla tutuklandı.
Polis açıklamasında, toplum için tehdit ve tehlike oluşturmadığı vurgulanan Sabsabi'nin, FBI'dan alınan bilgilere dayanılarak tutuklandığı belirtildi.
Açıklamada, IŞİD, El Kaide ve El Nusra terör örgütlerine altı kez para göndermek ve bu örgütlerle yüzlerce kez telefon görüşmesi yapmakla suçlanan Sabsabi'nin herhangi bir bağlantısının bulunmadığı, tek başına çalıştığı ifade edildi.
Melbourne'daki operasyonun 8 aydır planlandığını söyleyen polis yetkilileri, başka kişilerin gözaltına alınıp alınmadığı konusunda bilgi vermedi.
Terör tehdit seviyesinin ortadan yükseğe çıkartılmasının ardından Avustralya Federal Polisi, 18 Eylül'de, ülke tarihinin en büyük terör operasyonu kapsamında Sydney ve Brisbane kentlerinde IŞİD'le bağlantılı olduklarından şüphelenilen kişilere ait evlere baskın düzenlemişti.
Dışişleri Bakanı Julie Bishop dün yaptığı açıklamada, 50 Avustralya vatandaşının terörle bağlantıları olduğu gerekçesiyle pasaportlarının iptal edildiğini açıklamıştı. Avustralya vatandaşlarından en az 60 kişinin IŞİD ve Ortadoğu'daki terör örgütlerinin saflarında savaşa katıldıkları tahmin ediliyor.

Kaynak: AA