'Anne, Baba ve Çocuklarla Yürüyoruz, Balon Uçuruyoruz' Etkinliği

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, "Anne, baba ve çocuklarla yürüyoruz, balon uçuruyoruz" etkinliği düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Kadir Demirel, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, 2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" olarak ilan edildiğini anımsattı.
Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen faaliyet doğrultusunda her ay farklı temalarla yürüyüş düzenlendiğini anlatan Demirel, "Anne, baba ve çocuklarla yürüyoruz, balon uçuruyoruz" etkinliği ile obeziteyi önlemek ve sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin önemini vurgulayarak, farkındalık oluşturmak amacıyla toplandıklarını söyledi.

Kronik hastalıkların büyük çoğunluğunun sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşama bağlı olarak, ortaya çıktığına dikkati çeken Demirel, şöyle konuştu:
"Sağlıklı yaşam için aktivitenin önemi çocukluktan, ileri yaşlara kadar devam eden bir olay. Biz vatandaşlarımıza hareketin, fiziksel aktivitenin önemini, sağlıklı bir yaşam için bunun ne kadar gerekli olduğunu vurgulamak için toplandık. Vatandaşlarımızı da davet ediyoruz. Umarız yürüyüşlerimiz, bu farkındalığı yaratmak için faydalı olur."
Daha sonra İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile vatandaşlar, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden "Obeziteye dikkat, yaşamına hareket kat" yazılı balonlar ve çeşitli pankartlarla İl Sağlık Müdürlüğü binasına kadar yürüdü.
Kaynak: AA