Almanya'da mültecilere işkence

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletindeki Burbach kentindeki yurtta kalan mültecilere, özel güvenlik görevlilerince işkence yapıldığı ve kötü muamelede bulunulduğu ortaya çıktı.

Almanya'da mültecilere işkence
Burbach kentinde mülteci yurdu olarak kullanılan Siegerland Garnizonu'ndaki özel güvenlik elemanlarının, mültecilere sistematik bir şekilde işkence yaptığı belirlendi. Alman basınında, mültecilere işkence yapılırken çekilen fotoğraf ve görüntüler de yayınlandı.

Söz konusu fotoğraf ve görüntülerde, güvenlik görevlilerinin mültecilere tokat attıkları, yere yatırıp üzerlerine bastıkları ve bu anların fotoğraf ve görüntüsünü çektikleri görülüyor.

Olayın basına yansımasının ardından harekete geçen savcılık, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Siegerland Garnizonu'ndaki özel güvenlik elemanları hakkında daha önceden uyuşturucu kullanma, ruhsatsız silah taşıma, adam yaralama ve dolandırıcılık suçlarından açılmış soruşturmaların olduğu kaydedildi.

NRW İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, yaptığı açıklamada, sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirterek, ''Her kim zor durumdaki insanlara zorbalık yapar ve tehdit ederse buna tahammül edemeyiz. Sorumlular cezalandırılmalı'' dedi.

Irkçılığın güvenlik firmalarında hiç yerinin olmaması gerektiğini kaydeden Jaeger, bu konuda gerekli denetimleri daha da sertleştireceklerini belirtti.

Öte yandan Batı Almanya Radyo Televizyon Kurumu, (WDR), Essen kentindeki başka bir yurtta da güvenlik elemanlarının da mültecilere kötü muamelede bulunduğunu iddia etti. Haberde, mültecilerin kötü muameleye tabi tutulduğuna ilişkin darp raporları olduğunu vurgulandı.

'European Homecare' adlı firmanın söz konusu iki yurtta da güvenlik hizmeti verdiği öğrenildi.
Kaynak: AA