Afyonkarahisar’da Esrar ve Eroin Operasyonları

Afyonkarahisar’da kent genelinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 175 gram esrar, 11 gram da eroin ele geçirildiği bildirildi.

Afyonkarahisar’da Esrar ve Eroin Operasyonları

Konu ile ilgili Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, uyuşturucu ile mücadele konusunda çalışmaların artarak devam edeceği belirtilerek, polis tarafından konu ile ilgili hassas bir çalışma yürütüldüğü kaydedildi. Operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Okul bahçeleri ve parklarda yapılan kontrollerde durumundan şüphelenilen bir şahsın üzerinden toplam 2 gram diğer bir şahıs üzerinden de 3.48 gram satışa hazır esrar maddesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili 2 şüpheli şahıs hakkında işlem yapılarak adli mercilere sevk edilmişlerdir. Durumundan şüphelenilen bir araç durdurulmuş, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimata istinaden yapılan aramada 145,6 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak 5 kişi hakkında gerekli işlemler yapılarak adli mercilere sevk edilmişlerdir. 28 Eylül’de yapılan rutin kontrollerde durumundan şüphelenilen bir şahsın üzerinden 7,3 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak hakkında gerekli işlemler yapılarak adli mercilere sevk edilmiştir. Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ile yapılan ortak çalışmalar kapsamında durumundan şüphelenilen şahıslar üzerinde yapılan çalışmalarda ise toplamda 11 gram eroin ele geçirilmiş ve olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınmıştır.”
Kaynak: İHA