2015 Tören Hazırlıkları Sürüyor

Çanakkale Kara Savaşlarının 100’ncü yıl dönümü hazırlıkları sürüyor.

2015 Tören Hazırlıkları Sürüyor
Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelandalı yetkililer, 2015 yılında gerçekleşecek olan törenlerin hazırlıklarını görüşmek üzere bir araya geldiler.
Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olan 2015 yılında artacak olan ziyaretçi sayısına bağlı olarak hazırlıklar gerçekleşirken üç ülke arasında artarak süre gelen dostluk ve diyaloğun önemi üzerinde duruldu. Avustralya ve Yeni Zelanda hükumetlerince en fazla sayı olarak kararlaştırılan ve Türkiye tarafından da uygun görülen 10 bin 500 ziyaretçinin katılımı konusunun yanı sıra ziyaretçi giriş- kabul alanından, trafik yönetimi, sağlık, alt yapı, ilk yardım, alan güvenliği ile ilgili düzenlemeler ve diğer hazırlıklar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya 2015 törenleri için Dış İşleri Bakanlığınca atanan Koordinatör Büyükelçi Kemal Kaygısız, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz, Orman ve Su İşleri 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Avustralya’dan ise törenler Genel Müdürü Tim Evas, Müsteşar Matt McKeon, Konsolos Nicholas Sergi, Askeri Ateşe Albay Simon Ottavıano, Polis Ateşesi Stephan Nutt, Avustralya Federal Polisi Matt Lyddıard, Törenler Şube Müdürü Shaun Carroll, Medya Müdürü Dale Starr, Yeni Zelanda’dan Gazi İşleri Genel Müdürü Jacki Couchman, Törenler Genel Müdürü Elaine Myers Davıes, Yeni Zelanda Büyükelçi Yardımcısı Tui Dewes, Askeri Ateşe Albay Peter Wood, Yeni Zelanda Polisi Greg Nıcholls, Yeni Zelanda Polisi Gary Smıth katıldı.

Toplantıda önceki dönem törenlerin başarı ile sonuçlandırıldığı 100.Yıl Törenlerinde benzer başarıyı göstereceği, ülkeler arasında dostluk ve ikili ilişkilerin gelişmesi açısından önemli olduğu dile getirildi.

Kaynak: İHA