Yunusemre Belediyesi’ne Modern Meclis Salonu

Yunusemre Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı yeni meclis salonunda gerçekleştirildi.

Yunusemre Belediyesi’ne Modern Meclis Salonu

AK Parti, MHP ve CHP Grup Başkanvekillerinin tam not verdiği yeni meclis salonunu mütevazi bir bütçeyle yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Bu salonda Yunusemre ilçesiyle ilgili tarihi kararlara imza atacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Yunusemre Belediyesi’nin modern meclis salonunun açılışı öncesinde kokteyl verildi.

Kokteyle Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, eşi Melek Çerçi, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre İlçe Jandarma Komutanı Yaşar Güzel, Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya, Ramis Şiyak, birim müdürleri, meclis üyeleri katıldı.

İç mekan dizaynı, dekoru, masaları, kameraları, ses sitemi ve modern görünümü ile dikkat çeken Yunusemre Belediyesi’nin modern meclis salonu düzenlen açılışla hizmete başladı.

YENİ MECLİS SALONUNUN KONUKLARI ÇOCUKLAR
Yeni meclis salonunu gerçekleşen ilk toplantıda Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan çocuklar ağırladı. Yeni meclis sonlunun konukları olan 16 çocuk çocukla Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi yakından ilgilendi. Yunusemre Belediyesi Meclisi çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklar modern meclis sonlunun gezmesinin ardından toplantıya geçildi.

YUNUSEMRE GAZETESİ BEĞENİ TOPLADI
Yunusemre Belediyesi Basın Merkezi tarafından hazırlanan Yunusemre Gazetesi meclis üyelerine dağıtıldı. Kokteyl ve toplantıda Meclis üyeleri tarafından incelenen gazete büyük beğeni topladı. Belediyenin kuruluş süreci ve faaliyetlerinin yer aldığı ve 30 bin adet basılan gazete bu hafta içinde dağıtılacak.

PARTİLERİN GRUP BAŞKANVEKİLLERİNDEN AÇIKLAMA
Gündem maddeleri geçilmeden önce Grup Başkanvekilleri görüşlerini dile getirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Zülfikar Gürcan, “Türkiye Cumhuriyeti ilk defa cumhurun başını seçti. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi. Yeni hükümeti kurma görevi Dış İşleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’na verildi.

Başarılı hizmetler yapacağına yönelik inancımız tamdır” dedi.

Yeni meclis salonunun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, “Son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 12. Cumhurbaşkanımız olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu göreve seçilmiştir. Cumhuriyetin temel niteliklerine uygun bir Cumhurbaşkanlığı yapacağından eminiz. Ayrıca Başbakan seçilen Sayın Ahmet Davutoğlu’na da bu zor süreçte başarılar dileriz” dedi.

Yeni meclis salonunun hayırlı olması temennisinde bulunan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü,“ İnşallah Yunusemre ilçemize iyi hizmetlerin kararlarını alırız. Salonun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Demokrasi inanan bir partinin üyesi olarak demokrasi ile seçimi kanarak bir yerlere gelen kişiye saygı duymak gerekir. Bu doğrultuda seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve seçilmiş başbakanımıza başarılar dilemek bize düşer. Soma’da kaza sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Alllah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

“HAKİMİYET BİLAKAYD-Ü ŞART, MİLLETİNDİR”
Başkan Çerçi ise Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın çok başarılı olacağına gönülden inandığını ifade ederek, “Sayın Ahmet Davutoğlu da Başbakanımız oldu. Kendisi uluslararası deneyimi olan, aynı zamanda siyaseti bilen, dış politikalarda önemli işler yapan bir insan. Başbakan olarak da Türkiyemize çok önemli hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum. Türkiye huzur ve istikrar içerisinde kalkınmasına ve büyümesine devam edecek. Şehircilik anlamında da inanıyorum ki hükümetimiz önemli projeler yapacak. Şehirlerimiz de kalkınacak. Bunu hep beraber başaracağız” dedi.

Çerçi yeni meclis salonu için 2 aydır çalışmaların sürdüğünü belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Lokalimiz ve çay ocağımız var. Hepsi bir bütün oldu. Yaklaşık 100 kişi alan bir salon. Çok mütevazi bir bütçe ile yaptık. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Salonumuzda 360 derece dönebilen kameralar da var. Bu kameralarda ses kaydı özeliliği de var. Ayrıca arkada Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var. Bu söz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Egemenlik Kayıtsız, Şartsız Milletindir’ diye yazar. Bu söz tercümesidir. Burada yazan ise aslıdır. Yani Atatürk’ün ağzından çıkan söz budur. ‘Hakimiyet bilakayd-ü şart, milletindir’ söylemiştir. Sözün orijinali bu olduğu için böyle yazılamasını arzu ettim. İnşallah hep beraber burada güzel çalışmalar yapacağız. Bu salonda Yunusemre ilçesiyle ilgili tarihi kararlara imza atacağız. Hayırlı olsun.”

KARDEŞ BELEDİYE GÜNDEME GELDİ
Belediye Başkanı Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında 21 madde görüşüldü. Toplantıda kardeş belediyenin seçilmesi gündeme geldi. Kardeş belediyeler ile hazırlanan sunum belediye meclis üyelerine izletildi. Ardından Grup Başkanvekilleri görüşlerini bildirdi. Alınan kararla kardeş belediyenin seçilmesi, ilgili komisyona havale edildi.

YENİ SEMT PAZARLARI
Mahalle sakinleri ve muhtarlardan gelen istekler doğrultusunda Güzelyurt ve Hafsa Sultan mahallelerinin yeni semt pazarlarının yapılması teklifi görüşüldü. Pazar yerlerinin yapılmasının önemli bir konu olduğunu ifade eden Çerçi, “Bizim daha önceden Güzelyurt tarafında, özelikle Yeni Mahalle Hafsa Sultan ve Barbaros Mahallesi’ne hitap edecek bir pazar yeri düşüncemiz vardı. Daha modern ve ilçemize yakışır pazar yerleri yapılmasını düşünüyoruz. Ama bu önergede komisyonda tartışılıp görüşülmesi gerekiyor” dedi.

Pazaryerlerinin yapılaması ile ilgili madde İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi kararlaştırıldı.
Kaynak: İHA