'Şu Çılgın Türkler' Bayındır'ı Coşturdu

Çiçeğin Başkenti Bayındır'ın kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen Şu Çılgın Türkler oyunu, ilçe halkı tarafından büyük coşku ile izlendi.

'Şu Çılgın Türkler' Bayındır'ı Coşturdu

Bayındır’da ücretsiz tiyatro gösterimleri devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin daha önce belirttiği ‘Her Ay Bir Tiyatro’ etkinliği kapsamında bu ayki konuklarımız Samsun Sanat Tiyatrosu oldu. Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun matine ve suare olmak üzere iki kez saat 15.00 ve 21.00’da izleyiciyle buluştu. Etkinliğe, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Bayındır Belediyesi Meclis Üyeleri’nin yanı sıra ilçe merkezinden ve mahallelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Tiyatronun öğle seansına katılan izleyiciler, başarılı sunumun ardından Belediye Başkanı Ufuk Sesli’ye teşekkür etti. Tiyatronun kurtuluş haftası etkinlikleri kapsamında gösterilmesini övgüye değer bulan seyirciler, bundan sonraki oyunları sabırsızlıkla beklediklerini iletti. Başkan Sesli’de akşam seansından sonra yaptığı açıklamayı zorlukla tamamladı. Duygularını dile getirmekte güçlük çeken Sesli şöyle devam etti; “Kurtuluş haftamıza özel bir etkinlik planladık. Tüm oyun boyunca çok duygulandık. Halkımızın ilgisi de bizi memnun etti. Gelen talepler üzerine tiyatro günlerimiz devam edecek. Her ay bir oyunu tiyatroseverlerle buluşturacağız” ifadesini kullandı.

“Şu Çılgın Türkler” oyunu Kurtuluş Savaşı’na farklı bir bakış açısını ortaya koyuyor. Turgut Özakman’ın aynı adlı eserinden Ahu Bezircioğlu ve Yaşar Gündem tarafından oyunlaştırılan eserin yönetmenliği Yaşar Gündem, müzikleri Nedim Yıldız, kareografisi İhsan Bengier tarafından yapılıyor. Tiyatronun oyuncuları arasında; Yaşar Gündem, Cüneyt Gürbüz, Kenan Güler, Suhendan Gürbüz, Yavuz Akçay, Murat Çapar, Ferda Işıl, Özmen Güvençli, Kürşat Karaman, Emre Akçiçek, Utku Özcalcı, Önder Abay, Özgür Gündem yer alıyor. Etkinlik öncesi görüşlerini aldığımız Samsun Sanat Tiyatrosu Oyuncuları Bayındır’da kısa bir şehir turu atma fırsatı bulduklarını söyledi.

Özellikle tarihi yapıların güzelliklerine dikkat çeken oyuncular, Bayındır’ın Çiçeğin Başkenti adını hak ettiğini vurguladı. Oyuncular özellikle Belediye Binası ve çevresinin süslemesinin, dikkat çekici olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA