Seda Sayan'a ilk darbe sponsorundan

İki eşini öldüren Sefer Çalınak’ı canlı yayına çıkararak büyük tepki toplayan Seda Sayan'a ilk darbe sponsorundan geldi.

Seda Sayan'a ilk darbe sponsorundan
İki eşini öldüren Sefer Çalınak'ı canlı yayına çıkararak büyük tepki toplayan Seda Sayan'a ilk darbe sponsorundan geldi.

Sosyal medyada programın yayından kaldırılması için kampanya başlatıldı. Artan tepkiler karşısında programın sponsoru olan firma anlaşmasını iptal ettiğini duyurdu.

Seda Sayan'a ilk darbe sponsorundan

İşte o açıklama;

Seda Sayan'a ilk darbe sponsorundan

RTÜK'TEN AÇIKLAMA


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 'iki eşini öldüren kişinin konuk edilmesine' ilişkin, programın yayın hizmeti ilkelerine uygunluk açısından uzmanlarca değerlendirildiği, herhangi bir müeyyide kararı alınması halinde kamuoyuna bilgi verileceği bildirildi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu programa sosyal medyada yoğun tepki gösterildiği belirtildi. Üst Kurul'un 444 1 178 numaralı İletişim Merkezi'ne de telefon ve elektronik posta yoluyla pek çok şikayet geldiği ifade edildi. Bazı izleyicilerin RTÜK'ün programa müdahale etmemesini tepkiyle karşıladığı aktarılan açıklamada, RTÜK'ün çalışma usul ve esasları ile medya hizmet sağlayıcıların yayınlarında uymaları gereken kuralların 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile belirlendiği hatırlatıldı.

RTÜK'ün programlara yayından önce veya yayın sırasında herhangi bir şekilde müdahale etme yetkisi bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, Üst Kurul'un, programlar yayınlandıktan sonra, Kanun'da öngörülen hükümlere uygunluk açısından denetlediği ve yayın ihlali görülen programlarla ilgili uygun görülen müeyyideyi uyguladığı belirtildi.