Milangaz’dan Soma’ya 2 Okul

Soma’daki maden faciasının ardından Soma’ya yapılan yardımlar hızla devam ediyor.

Milangaz’dan Soma’ya 2 Okul
Milangaz A.Ş. tarafından Manisa’nın Soma ilçesine yaptırılacak olan 3 okuldan ikisinin protokolü Manisa Valiliğinde imzalandı.
İki okul için düzenlenen protokole Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fevzi Yüksel, Milangaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’i temsilen gazeteci Hamdi Türkmen katıldı.

Törende konuşan Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, “Okullar Soma merkeze 13 kilometre uzaktaki Cenkyeri Mahallesi'ne yapılacak. Mahalle kazanın olduğu madenlerin olduğu bölgede. Orada bir binamız var. Hem ilkokul hem de ortaokul olarak kullanılıyordu. Toplamda 450 öğrencimiz vardı. Bir de ana sınıfımız vardı. Şimdi burada bir ek binaya ihtiyaç vardı. İlkokul olarak. Bu binanın sözleşmesini yapacağız bir de 3 derslikli anaokulu. İlkokul ve ortaokul ayrılmış olacak” dedi.

Milangaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’i temsilen imza törenine katılan gazeteci Hamdi Türkmen, “Erdoğan Bey buraya bir okul yaptırmak istedi. Erdoğan beyin çocuklarla ilgili çok büyük bir hassasiyeti var. Bu güne kadar Türkiye’nin birçok yerinde 30’dan fazla anaokulu inşa etti kendi adına. Burada da bir okul inşa etmek için girişimlerde bulundu. Eksik olmasın sayın valimiz, kaymakamımız bu konuda çok yardımcı oldular. 12 derslikli ilköğretim okuluyla aynı kampüs içerisinde yer alan 3 derslikli bir anaokulu kompleksi inşa edilecek. Ayrıca uygun görülürse ve istenirse bir okul yapma sözü daha var Soma’da. O da açık bir taahhüt olarak ortada duruyor. Sayın valimiz arzu ederlerse yer gösterirlerse bir anaokulu daha inşa edecek kendisi” şeklinde konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise Soma’daki facianın ardından Erdoğan Demirören’in Soma’ya 3 okul yapma vaadinde bulunduğunu söyleyerek, “Bu okullardan ikisinin imzasını atacağız. İş bu aşamaya gelinceye kadar buradaki herkesin ciddi katkısı oldu. Arsa sorunumuz yok, proje sorunumuz yok iş hemen başlayacak. 6 ayda tamamlanacak. Bu gerçekten hayırlı bir iş. Öncelikle Erdoğan Demirören’e teşekkür ediyoruz. Daha nice hayırlı işler, hayırlı ömürler diliyorum. Darısı Manisalı hayırseverlerin başına. Yeni başladık onların da kapılarını çalacağız haberleri olsun” şeklide konuştu.

Manisa genelinde güçlendirme ihtiyacı olan bütün okulların yıkılıp yeniden yapılacağını anlatan Vali Bektaş, “Güçlendirmeye ihtiyacı olan, deprem riski taşıyan okullarımızın tamamını yıkacağız ve yeni hedefe uygun diyelim ki 5 derslik var biz onu 15 dersliğe çıkaracağız. Arsaya uygun yeni yapılanmaya uygun 20-25-30 yıllık eğitim ihtiyacı neyse onu oturacağız sanayicilerimizle, hayırseverlerimizle omuz omuza vereceğiz el ele verip başlayıp bitireceğiz” dedi.

Protokole göre, Erdoğan Demirören tarafından yaptırılacak olan İlkokula Erdoğan Demirören Maden şehitleri İlkokulu, anaokuluna ise Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu ismi verilecek. 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında eğitime hazır bir şekilde teslimi yapılacak olan okullardan ilkokul 12 derslikli, anaokulu ise 3 derslikli olacak.
Kaynak: İHA