Mebder Başarıdan Başarıya Koşuyor

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in “Eğitimde Fırsat Eşitliği” yaratmak adına 2011 yılında kurduğu Menemen Belediyesi Dershanesi (MEBDER), başarıdan başarıya koşuyor.

Mebder Başarıdan Başarıya Koşuyor
5’nci dönem eğitim hizmetlerine başlayan MEBDER, bu yıl TEOG’da %99, YGS-LYS’de ise %85 başarı oranı ile başarı çıtasını daha da yükseltti.
Her yıl bin öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sağlayan Menemen Belediye Dershanesi başarı çıtasını her geçen gün yükseltiyor. 32 kişilik kadrosuyla eğitim hizmetlerine devam eden MEBDER’in bu yık ki TEOG sınavına giren 152 öğrencisinden 151’i, YGS-LYS’ye giren 180 öğrencisinden 154’ü başarılı oldu.

Başarı çıtasını her geçen yıl yükselten MEBDER’de ücretsiz ama çok kaliteli bir eğitim uygulandığını, bu sayede bu yıl TEOG’da %99, YGS-LYS’de ise %85 başarı sağlandığını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Bu sene beşinci kez öğrencilerimizle buluşan ücretsiz dershanemiz, başarılı eğitim kadrosuyla bu yıl da çocuklarımıza en kaliteli eğitimi verecektir. Artan başarı yüzdemiz ve çocuklarımızı üniversiteye yerleştirmenin haklı gururu bu yıl da yüzümüzü güldürdü. Şüphesiz ki bu başarıda en büyük pay, bizlere güvenip yavrularını bizlere emanet eden kıymetli velilerimizin. Onlar bu yola çıktığımızda bizlerle olmasaydı, eğitim projemiz belki de tasarı olarak kalacaktı. Bugün artan öğrenci sayımızla ve kocaman ailemizle daha istekli, daha inançlı, daha güçlü geliyoruz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı oldu bugüne kadar. Her geçen yıl başarı çıtamızı daha da yukarılara çıkarıyoruz. Bu yılki TEOG başarı yüzdemiz %99, YGS-LYS başarı yüzdemiz ise %85’tir” diye konuştu.

Her bireyin en temel hakkı olan eğitimde tasarruf olmayacağı düşüncesiyle hareket ettiklerini söyleyen Başkan ŞAHİN, açıklamalarına şöyle devam etti; “Menemen Belediye Dershanesi, ihtiyaç sahibi ailemizi sırtında kambur olan eğitim masrafından kurtarmak amacıyla kurulmuştur. Bugün ne doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha görüyoruz. Yurdumuzun hemen her ilinde bir filizimiz yeşeriyor. Ülkemizin aydınlık yarınlarına bir nefes olmak için toprağa köklerini salıyor. Bizlere de bu haklı gururun keyfini çıkarmak düşüyor. Bu yıl farklı branşlarda (Mühendislik, Öğretmenlik, Hemşirelik, PDR, Spor Yöneticisi Maliye…) çok sayıda öğrencimizi üniversiteye, TEOG’la da çok sayıda öğrencimizi Fen Lisesi ve Anadolu Liselerine yerleştirdik. İdari kadromuzdan öğretmenlerimize, hizmetlilerimize kadar bu mutlu tablonun mimarı olan tüm eğitim emekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA