Dev proje için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile yaptığı görüşmede TANAP için tarih de verdi.

Dev proje için tarih verdi
TANAP projesinin üzerinde hassasiyetle durdukları ve projenin büyük önem taşıdığını ifade eden Erdoğan, projenin Azerbaycan'ın özellikle enerjideki gücünü ortaya koyması bakımından da çok önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

TEMEL ATMA TÖRENİ 20 EYLÜL'DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TANAP'ın Azerbaycan'daki başlangıç noktası olması bakımından önem taşıyan Güney Kafkaslar Gaz Koridoru'nun, Bakü'deki temel atma töreninin, 20 Eylül'de yapılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu dayanışmamızın ardından farklı olarak buralarda belli sektörler gerek inşaat noktasında gerek boru sanayinde, bunlarda bir hareketlilik meydana gelecektir. Azerbaycan'ın özellikle son yıllardaki sıçraması Azerbaycan'daki altyapı, üstyapıdaki gelişmeler gerçekten dünyanın da hayranlıkla izlediği bir süreçtir. Bunu değerli kardeşimin iradesinin, ekibinin iradesinin hakikaten çok büyük bir önemi var. Ben de 11 yıllık başbakanlığım döneminde olsun ve bundan sonraki süreçte olsun o günden bugüne Azerbaycan nereden nereye geldiğini görme bakımından, kardeş Azerbaycan'daki bu gelişmeler bizi de ayrıca mutlu etmektedir, memnun etmektedir. Kardeşlerin güç kazanması inanıyorum ki geleceğe umutla bakışımızı artırmaktadır."