Belediye Meclisi'nde 'Zihniyet” Tartışması

Giresun Belediye Meclis Toplantısı'nda gündem dışı olarak görüşülen trafik sorunu ile ilgili söz hakkı alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Usta, yaptığı konuşmasında söylediği “CHP Zihniyeti” ifadesi Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile sözü tartışmaya yol açtı.

Belediye Meclisi'nde 'Zihniyet” Tartışması

Giresun Belediye Meclisi’nde trafik sorunu gündem dışı görüşüldü. AK Parti Belediye Meclis Üyesi İbrahim Usta söz hakkı aldı. Usta, yaptığı konuşmasında “Karadeniz sahil yolu ile şehir içi geçişleri ayrı planlandı. Karadeniz sahil yolu ayrı devam ediyordu. Şehir içi geçişte ayrı devam ediyordu. Karadeniz’de birçok yerde şehir içi geçiş yapılırken 1999-2004 arasında bir kazma dahi vurulmadı Sebebi CHP zihniyetidir. Belediye bu konuda bir diyalog bulunmadı. bir açılım bulamadı. Ki o zaman Giresun'da CHP Belediye, İktidar da ise DSP-MHP-ANAP vardı. Hadi AK Partiyle anlaşamıyorsunuz, onlarla üç sene boyunca neden anlaşamadınız. Ordu’ya sahil yolu geçişi olarak bir kazma dahi vurulmadı. Ordu, 1995’te başlattığı kampanyanın sonucunu 15 sene sonra aldı” dedi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise “Peki biz neden alamadık. Bu zihniyet kelimesi bende çok antipati yapıyor. Ordu’da da CHP zihniyetiydi, Hükümet AK Parti zihniyetiydi. Sizin AK Parti zihniyetiniz 4 yıldır valilik önündeki kavşak için benim gitmediğim yer yok. Hiçbir çalışma yok. Piraziz’de toplama yolu iki gidiş iki geliş. Benim şehrimde ise bir gidiş bir geliş. Burası şehir, plakası var. Buda AK Parti zihniyetinin yapmış olduğu bir şeydir. O dönemde biz lambalı hemzemin geçitte direttik ve bugün hala onda diretiyorum. Mesela Sazbeyi’nin önünde bir lambalı geçiş olsaydı. Bulancak Durağı'ndan çıkan araçlar oradan çıkardı. Ben bu yolun bu şekilde olmasına yıllardır karşıyım ve haksızlığın bugün de ortada. 10 yıl sonra da ortada olacak" diye konuştu

Kaynak: İHA