Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Engelli ve Yaşlılara Asansör Kolaylığı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, engelli ve yaşlıların kent hayatını kolaylaştıracak yaya yoğunluğunun en fazla olduğu 4 ayrı yerde üst geçit ayaklarına asansör yaptırdı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Engelli ve Yaşlılara Asansör Kolaylığı

Altındağ İrfan Baştuğ Caddesi, Necatibey Caddesi, Sıhhiye Köprüsü ve Vekaletler Caddesi olmak üzere 4 ayrı yerde yapılan “panoramik engelli asansörleri”, son hazırlıkları yapılarak kullanıma hazır hale getirildi.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, toplu ulaşımın merkezi olarak kabul edilen ve hastaneler bölgesine çıkış güzergahında bulunan Sıhhiye’de 2 adet “panoramik engelli asansörü” yaptırdı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, asansörlerin yapımına başlamadan önce Sıhhiye Köprüsü’ne çıkış merdivenleri yanında bulunan esnaflarla görüştü ve asansörler için en uygun yeri tespit etti. Sıhhiye’deki Fuar Çarşısı önüne yaptırılan asansör ile Sıhhiye Köprüsü arasında yapılan mini köprüye ise paslanmaz korkuluklar yerleştirilerek, Sıhhiye Köprüsü arasında görsel bütünlük kazandırıldı. Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, yaptırılan asansörlerde “yeşil temperli” cam kullanıldığını ve 5x5 boyutlarında dayanıklılık özelliklerine sahip olduğunu söyledi.

Asansörlerin etrafının camdan yapıldığını ve bu nedenle “güvenli” olduğunu kaydeden yetkililer, “Yeşil temperli camların bir diğer özelliği de bulunduğu çevrenin renklerini alabilmesi, ağaçlı bölgede olan asansörler bu haliyle yeşil ortama uyum sağlıyor ve asansörlere de görsellik kazandırıyor” dedi

Kaynak: İHA