Yerel Katılımcılık ve Sosyal Sorumluluk Çalıştayı

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi işbirliğiyle Yerel Katılımcılık ve Sosyal Sorumluluk Çalıştayı düzenlendi.

Özdenoğlu Konağı'nda gerçekleştiren etkinlikte konuşan TÜSEV Sosyal Yatırım Direktörü Sevda Kılıçalp, TÜSEV olarak bugüne kadar sivil toplumun gelişimi için birçok çalışma yürüttüklerini belirtti.

Kılıçalp, "Yerel kalkınma, ekonomik büyüme kadar sosyal gelişim de demektir. Sosyal gelişim için çeşitli grupların güçlendirilmesi ve toplumsal yaşama katılımını sağlayacak farklı toplum temelli kalkınma projelerine ihtiyaç vardır" dedi.

Hüsnü Özyeğin Vakfı Kırsal Kalkınma Projeleri Koordinatörü Murat Bayramoğlu ise, çalışmaların hak temelli, insan odaklı olması gerektiğini ifade ederek, "Kırsalın sorunlarının çeşitliliği, farklı sektörlerin işbirliği ile entegre çözümleri gerekli kılmaktadır. Sivil toplum, kamu ve özel sektör bu çerçevede işbirliği içinde olmalıdır" diye konuştu.

Toplum Gönülleri Vakfı Gençbank Programı Koordinatörü Can Ercebe ise "Gençlerin toplumsal yaşama katılımı nasıl sağlanır" ile ilgili yaptığı konuşmada, GençBank programının hem gençlerin yaşadıkları çevreye fayda sağlayacak değerler üretmelerine olanak verdiğini hem de gençlerin projelerini hayata geçirirken pek çok alanda kişisel gelişimlerine destek olduğunu söyledi.

Ercebe, "GençBank programı kapsamında, gençler başrolde yer alırlar, projelerin uygulanmasından yerel aktörlerin seferber edilmesine kadar tüm süreçleri gençler kendileri kurgularlar" dedi.

Kaynak: AA