Ürün Güvenliği Haftası

Gümüşhane'de Ürün Güvenliği Haftası kapsamında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından stant açıldı.

Zafer Meydanı'ndaki açılışa katılan Vali Yücel Yavuz, ürün güvenliğinin önemine işaret etti.
Vali Yavuz, "Ürün güvenliğinin temelinde yatan prensip, günlük hayatımızda, günlük yaşam konforumuzda, hayatımıza, canımıza yönelik ürünlerin denetimini ve kontrolünü içermektedir. Dolayısıyla bu bilincin ve farkındalığın oluşturulması için Genel Müdürlük güzel bir program yapmış. Ülke genelinde bu bilinci oluşturmak ve vatandaşımızın, özellikle çocuklarımızın dikkatini çekmek için böyle güzel bir stant açıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere ise Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Enerji Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yer aldığı "Türkiye'de Enerji Verimli Cihazların Piyasaya Dönüşümü" Projesi ile en az enerji tüketen elektrikli ev aletlerinin piyasaya dönüşümünü hızlandırarak konutlardaki enerji tüketimini azaltmanın hedeflendiğini söyledi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla piyasa gözetimi ve denetimine önem verdiklerini belirten Dere, "Bu kapsamda üreticileri bilinçlendirmek için sektörel değerlendirme toplantıları düzenliyor, Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri organize ediyoruz. Gerçekleştirilen bu etkinler ile birçok ilimize doğrudan ulaşılmakta, buralarda yaşayan vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla çeşitli promosyon malzemeleri ve broşürler dağıtılmaktadır"" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz, stantla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA