Kırklareli'nden Kısa Kısa

Kırklareli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nce "Hayalimizdeki Sokaklar" etkinliği düzenlendi.

Vilayet Meydanı'nda toplanan bisikletli grup, şehir turu attı.
Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akbulut, etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tür etkinlikler ile bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Kısa mesafeli ulaşımlarda bisiklet kullanılması gerektiğini belirten Akbulut, bisiklet kullanımının hem insan sağlığı hem de çevre temizliği açısında önemli olduğunu belirtti.

Bisiklet ile kısa mesafeli ulaşımların daha kolay olduğunu ifade eden Akbulut, "Gelişen yeni Türkiye'de kısa mesafeli ulaşımlarda otomobilleri bırakmalıyız. Kısa mesafeli ulaşımlarda bisiklet kullanılmasını öneriyoruz. Bisikletin insan sağlığına etkisi son derece fazladır. Sürekli hareket halinde olmamızı sağlıyor. Ayrıca çevre temizliği açısından da önemlidir" diye konuştu.

Kırklareli Bisikletçiler Derneği Metin Erman da, "Hayalimizdeki Sokaklar etkinliği kapsamında bisiklet ile Fevzi Çakmak Bulvarı, Mustafa Kemal Caddesi ve Tırnova Caddesi'ni takip ederek Walldorf Çamlığı'na ulaşacağız. Aynı güzergahtan geri dönerek etkinliği tamamlayacağız" dedi.

- Kan bağışı kampanyası
Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi, Kırklareli'nde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Vilayet Meydanı'nda kan bağış tırında düzenlenen kampanyada kan bağışları kabul edildi.
Edirne Kan Merkezinde görevli Dr. Güler Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan bağışlarının insan hayatının devamı için önemli olduğunu söyledi.

Bir ünite kandan 3 ürün elde edildiğini ifade eden Ateş, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kan bağışı konusunda vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Ateş, "Kan kaynağı insan olan tek tedavi aracıdır. Türk Kızılayı olarak ülke genelinde çeşitli kan bağışları yapıyoruz. Kadınlar yılda 4, erkekler yılda 4 kez kan bağışında bulunabilir. 18-65 yaş arasında sağlıklı olan herkes birer kan bağışı olabilir. Bir ünite kandan trobositler, taze donmuş plazma ve nitrosit olarak 3 ürün elde ediliyor. Yani bir ünite kan ile 3 kişini hayatı kurtuluyor. Armağanımız hayat olsun" şeklinde konuştu.

Ateş, kan bağışı kampanyasının 30 Eylül salı günü sona ereceğini kaydetti.

- Erişebilirlik süresinin uzatılması
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu torba yasa ile birlikte kamu kurumları ve toplu taşıma araçlarının erişebilirlik süresinin uzatıldığını bildirdi.
Uzunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşlı ve engelli vatandaşların kamu kurumları ve toplu taşıma araçlarında büyük zorluk çektiğini söyledi.

Kamu kurumları ve toplu taşıma araçlarının erişebilir hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Uzunoğlu, "Kırklareli'de birçok kamu kurumu erişebilirlik konusunda bir çalışma yapmış değildir. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımız işlerini yapmakta zorluk çekiyor. Mutlaka en kısa sürede kamu kurumları ve toplu taşıma araçları engelli ve yaşlı vatandaşların ulabileceği hale getirilmelidir. son çıkan torba yasa ile birlikte kamu kurumları ve toplu taşıma araçlarının erişebilir olması için verilen süre 2016 yılına kadar uzatıldı" diye konuştu.

Erişebilirlik komisyonu kurulacağını belirten Uzunoğlu, komisyon olarak erişebilirliğin sağlanmadığı kamu kurumları ile toplu taşıma araçlarına 5 bin lira ile 24 bin lira arasında ceza kesileceğini kaydetti.

Kaynak: AA