Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaşanan elektrik kesintilerinin vatandaşlara suyu ulaştırma konusunda sıkıntı yaşattığını belirtti.

Savaş, birlik beraberlik ziyaretleri kapsamında Yayladağı ilçesindeki mahallelerde vatandaşlarla bir araya geldi.
Hatay'ı Hatay halkıyla beraber el ele, gönül gönüle geleceğe taşımak üzere yola çıktıklarını ve hizmetleri bu şekilde devam ettirdiklerini ifade eden Savaş, kenti birlikte geleceğe taşımak istediklerini kaydetti.

Hazırladıkları projeleri uzman kadrolarıyla çalışarak tüm ilçelerde hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Savaş, şöyle devam etti:
"Öncelikli hizmetlerimiz su ve kanalizasyon. Son 43 yılın en kurak dönemini yaşıyoruz. Ciddi bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Bizler yine bunları bahane etmeyerek açtığımız 40'a yakın kuyularla su sorunun büyük bir kısmını çözdük ve çözmeye devam ediyoruz. Yaşanan elektrik kesintileri vatandaşlara suyu ulaştırma konusunda sıkıntı yaşatıyor. TEDAŞ tarafından elektrik düzensiz bir şekilde verildiği için ve sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri bazı bölgelerde bulunan su terfi istasyonlarına ait birçok trafomuz yanıyor ve suyumuzu pompalayamaz hale geliyoruz. Trafoyu değiştirmemiz gereken bağlantıları kurmamız 4-5 günü buluyor. Böylece mağdur olan halkımız oluyor. Biz halkımızın mağdur olmaması adına TEDAŞ'la gereken tüm görüşmeleri yapıp gerekli girişimlerde bulunarak bu durumun önüne geçeceğiz."
Savaş, ilçedeki temasları kapsamında bazı okulları da ziyaret etti.
Kaynak: AA