Günün Manşeti'nde Günün Sözü

Günün Manşeti programının yorumcularından Melih Altınok, Milliyet yazarlarından Mehveş Evin'e “Sezgin Tanrıkulu’nun konumuna düşmeyin” diyerek seslendi. Altınok, "Sizin İngilizce bilmemeniz bizim suçumuz mu?" diye sordu.

Günün Manşeti'nde Günün Sözü
Milliyet gazetesi yazarlarından Mehveş Evin, bugün Laikliğe “El Fatiha” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Evin, yazısında “Ortaöğretimde başı açık hükmünü kaldırmak, hukuka ve insan haklarına aykırı.” diye yazdı. Evin bu sözlerini de AİHM kararları ile BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 14. maddesine bağladı.

Kanal 24 ekranlarında yayınlanan Günün Manşeti programının yorumcularından Melih Altınok ise bu köşe yazısından yola çıkarak Mehveş Evin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'yu hedef aldı. AİHM'nin gerekçeli kararlarında ve Birleşmiş Milletler Çocuk Sözleşmesi'nde çocuğun birey olarak tanımlandığını ifade eden Altınok, 14 ve 19. maddelerle ise velilerin çocuklarını kendi kültür ve inançlarına göre yetiştirme hakkına sahip olduklarını söyledi.

“TANRIKULU'NUN DURUMUNA DÜŞMEYİN”
Milliyet yazarına “Sezgin Tanrıkulu'nun konumuna düşmeyin” diye seslenen Altınok, “Biz burada günlerce IŞİD'in resmi gazetede yayınlanmış terör örgütü tanımını yayınlıyoruz Tanrıkulu gidip Meclis'te soru önergesi veriyor.” dedi.

“İNGİLİZCE BİLMEMENİZ BİZİM SUÇUMUZ MU?”

Tanrıkulu'nun “Ben okudum böyle bir şey yok. Sayın Başbakan buna cevap versin” sözlerini de hatırlatan Altınok, “Sezgin Tanrıkulu, İngilizce bilmiyor. Olabilir suç değil ama danışmanları var. Yoksa günün manşetini izlesin ya da Twitter'da sorsun. Sizin İngilizce bilmemeniz bizim suçumuz mu? Parlamentoyu neden meşgul ediyorsunuz Mehveş Hanım. BM ve AİHM kararlarından bahsediyorsunuz. 14. ve 19. maddeyi ne yapacaksınız. Siz İngilizce biliyorsunuzdur, açın okuyun.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, IŞİD'in terör örgütü listesine alınmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı olduğunun ifade edildiğini ancak Resmi Gazeteleri taradığını ve böyle bir kararı göremediğini söylemişti.