Elmastaş, Rektör Adaylığını Açıkladı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahfuz Elmastaş, rektör adayı olduğunu açıkladı.

Elmastaş, Rektör Adaylığını Açıkladı

Tower Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne rektör adayı olduğunu açıklayan Prof. Dr. Mahfuz Elmastaş, toplumsal sorunlara akademik çözümler üretirken, halkı ve sivil toplum örgütlerini yanına alan bir üniversite anlayışı hedeflediklerini söyledi.

Zor ve bir o kadar da şerefli bir göreve talip olduğunu ifade eden Elmastaş, “Üniversitemizin ve Tokat’ın sosyal sermayesi, bu zorlukların üstesinden gelebilecek potansiyele sahiptir. Hedeflediğimiz başarı, bu sosyal gücü harekete geçirmekle mümkün olacaktır” dedi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin akademik gücü ve alt yapı imkanları dikkate alındığında Türkiye’deki üniversiteler arasında hak ettiği yerde olmadığını öne süren Elmastaş, “22 yıldır hizmet ettiğim ve mensubu olmaktan onur duyduğum Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin rektörlüğüne aday olmamın temelindeki gerçekler bunlardır” diye konuştu.

Kaynak: İHA