Didim’de Kurban Hizmetleri Komisyon Kararları Açıklandı

4 Ekim 2014 tarihinde idrak edilecek olan Kurban Bayramı dolayısıyla Didim Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan kararlar açıklandı.

Didim’de Kurban Hizmetleri Komisyon Kararları Açıklandı

4 Ekim 2014 tarihinde idrak edilecek olan Kurban Bayramı dolayısıyla Didim Kurban Hizmetleri Komisyonu, kararları açıklamadı
Kaymakamlık toplantı salonunda toplanan Didim Kurban Hizmetleri Komisyonu, kurban satış yerleri ile kurban kesim işlemleri konusunu görüşüldü.4 Ekim 2014 günü başlayacak olan Kurban Bayramı dolayısıyla Kurban hizmetlerinin Diyanet İşleri başkanlığınca yürütülmesine dair yönetmelik gereği oluşturulan kurban hizmetleri komisyonu, ilçedeki kurban hizmetlerinin düzenli bir şekilde yürütülmesi için kararlar aldı.

Komisyonun aldığı karar gereğince, kurban satış yerlerinin insan ve çevre sağlığı, güvenliği ile hayvan hakları gözetilerek etrafı branda ile çevreli, üstü kapalı şekilde, yetiştirici, satıcı, alıcı ve diğer vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak yerler de dikkate alınarak hazırlanması, gerektiğinde pazaryerlerinin maliyeti düşük basit düzeneklerle kesim yerine dönüştürülmesine yönelik hazırlıklar yapılması ve halka duyurulmasının belediye tarafından yapılmasına karar verildi.

“KURBAN KESİM YERLERİ VE KURBAN KESİM ÜCRETLERİ”
Didim'de Kurban Kesim yerleri olarak "Belediye Mezbahanesi, Özel kesim yerleri olarak ta "Mehmet Karlıoğlu (Efeler Mah. Karşıyaka Market arkası), Davut Karadayı(Karadayılar besi çiftliği-Akköy) Mehmet Baykal (Baykal çiftliği- Hisar Mah. Abalı Kavşağı) Cenk Ünlü (Balat Köyü) Nuh Metin (Hisar Mah. 1622 parsel), Ahmet Mundan (Hisar Mah. 238 sokak no:5) ve Bahri Aşık (Akyeniköy Ptline petrol karşısı/Didim) olarak belirlendi. Ayrıca alternatif kesim yerleri olarak ta Üstü kapalı semt pazarları, Araç yıkama yerleri, Kurbanlık satış yerlerine kurulacak kesim yerleri ile belediyelerce müsait olan yerler olarak ifade edildi. 2013 yılı Kurban kesimlerinde tesisten yararlanma ücreti olarak kasap ücreti küçükbaşlarda 40 TL +KDV, Büyükbaşlarda ise 300 TL +KDV olarak belirlendi. Kurallara uymayanlar hakkında ve çevreyi kirletenler hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Kaynak: İHA