Cumhurbaşkanı Erdoğan: AİHM'in aldığı karar yanlıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AİHM'nin aldığı din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile ilgili karar aslında yanlıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AİHM'in aldığı karar yanlıştır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, WOW İstanbul Hotel&Convention Center'da düzenlenen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'na katıldı.

Sempozyumda konuşan Erdoğan, 'AİHM'nin aldığı din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile ilgili karar aslında yanlıştır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ellerinden tutulmayan, başları okşanmayan kendilerine bir istikamet, bir aydınlık çizilmeyen o çocuklar, oluşan boşluğu başka şeylerle kapatmaya çalışıyorlar. Bu bazen uyuşturucu oluyor, bazen şiddet oluyor, bazen de örgütlü şiddet olup, teröre dönüşebiliyor' diye konuştu.

Erdoğan, 'Bakın şu anda insanlığın karşısında dünya barışını, dünya huzurunu tehdit eden küresel bir terör meselesi var. Bakıyorsunuz herkes, sonuçları konuşuyor. Sebeplerini konuşan yok. Herkes son bir iki ayda ortaya çıkan manzarayı konuşuyor. Hiç kimse bu manzaranın nasıl oluştuğunu, buraya nasıl gelindiğini, bu gençlerin nasıl olup da böyle acımasızca cinayetler işleyebildiklerini etraflıca konuşmuyor. Burada bir noktanın altını özellikle çizmek durumundayım. Orta Doğu'da devam eden terör eylemlerini ve terör örgütlerini belli bir dine özellikle de İslam dinine izafe etmek gerçeği saptırmaktan başka bir şey değildir' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Acaba bu Avrupalı dostlar bu terör örgütüne (PKK) karşı niçin hiç rahatsız olmadılar? Çünkü o terör örgütünün önünde İslam diye bir kelime yoktu. Onların İslam'la bir alakası yoktu' ifadelerini kullandı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye'den zorunlu din dersi uygulamasına derhal son verilmesini istemişti.