Bbc, Çanakkale'nin Yöresel Yemeklerini Tanıtacak

İngiliz yayın kurumu BBC, Çanakkale'nin yöresel yemeklerini tanıtıcı çekimler yaptı.

Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Osman Demirci, yazılı açıklamasında, BBC ekibinin Çanakkale'nin yöresel yemekleri, yemek kültürü ve yemeklerin hazırlanış aşamalarını konu alan çekimler yaptığını bildirdi.
Demirci, ekibin ağustos ayında kente gelip, ön araştırma yaptığını belirterek, "Son yıllarda Akdeniz bölgesindeki yemek kültürüne yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden yapımcılar, bu nedenle Çanakkale mutfağını yakından incelediklerini ve geniş çekim yaptıklarını bizlere aktardı" ifadesini kullandı.
Çekimler sırasında, sardalya, keşkek, oğlak çevirmesi ve mantıyı tanıttıklarını dile getiren Demirci, şunları kaydetti:
"Bu defa tam zamanlı program çekimi için geldiler. Çekimlerimiz ünlü yemek programcısı Rick Stein'in programında, BBC'de yayınlanacak. İlk görüşmelerimizde olduğu gibi Ezine peynir üretimimizi, Balaban'da oğlak çevirmemizi, mantımızı, asma yaprağında sardalyamızı geniş ve detaylı olarak tanıttık. Çekimleri farklı mutfak ve ortamlarda yaparak ilimizin turizm zenginliklerini de tanıtmaya özen gösterdik. Troia Antik Kenti'ni onlara gezdirdik."
Osman Demirci, son yıllarda Çanakkale'nin yemek kültürünün beğeni topladığını, gastronomi turizminin ilgi görmeye başladığını belirtip, Çanakkale'deki yemek kültürünün birçok mutfağın karışımı, Balkan, Ege, İstanbul, Anadolu ve Akdeniz kültürünün birleştiği merkez olduğunu, bundan dolayı yapımcıların ilgisini çektiğini aktardı.
Kaynak: AA